penguinlicious
Fanka BB :)
Wow! Ale wynik! Mrozicie pozostałe czy utylizujecie?Ja już po punkcji.. pobrali 19 komórekale zapładniają 6… teraz czekanie…
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wow! Ale wynik! Mrozicie pozostałe czy utylizujecie?Ja już po punkcji.. pobrali 19 komórekale zapładniają 6… teraz czekanie…
A byłaś u dr JKP? Tutaj właśnie dużo dziewczyn było z niej zadowolonych, w tym jaPowiem wam że dzisiaj miałam teleporade z immunologiem i jestem w sumie zadowolona. Co prawda nie mam porównania z innym ale brzmiała dr bardzo sensownie. Zleciła mi parę badań, bardzo kompleksowo podeszła do sprawy, wywiad był bardzo szczegółowy. W sumie po badaniach KiR mówiła, że dalej w tym kierunku by już nie drążyła sprawyu mnie, bo wygląda to ok. Natomiast jeśli w ogóle ciąży nie było to ona w tym kierunku by sprawdziła inne rzeczy plus koniecznie chce zobaczyć wyniki z histero CD138 i Cd56 bo to będzie u nas kluczowe w kontekście transferu. Nie myślałam, że Immunolog tak kompleksowo podchodzi do pacjenta i żałuję, że wcześniej nie poszlam. Dostałam nawet zalecenie odświeżenia szczepień na krztusiec bo jest bardzo niebezpieczny w ciazy i WZW skoro co chwilę mam zabiegi![]()
powiedzieli mi w klinice, że pozwalają mrozić komercyjnie tylko wśród starszych kobiet. Czy to zgodne to nie wiem, ale nie drążyłam tematu, bo wtedy drugą procedurę stracilibyśmy, a komórki też się podobno dobrze nie mrożą, więc już trudnoWow! Ale wynik! Mrozicie pozostałe czy utylizujecie?
Nie, byłam na Luxmed u dr E.Nowak. a u ciebie były jakieś poronienia w historii? Bo kojarzę że masz accofil? U mnie sprawdziła kir i mówiła że jest ok, hlac przy kir bx nie ma znaczenia. I tu na tym etapie zostawiłaby już to bo ten kierunek badań bardziej jest związany z poronieniami. Mam skierowania m.in. na badania przeciwciał przeciwjądrowych i cytoplazmatycznych, proteinogram, przeciwciała przeciw plemnikowe ( to badanie mogę ale nie muszę robić jeśli chce się skupić tylko na ivf), witaminę D, hormony itd. Diagnostykę też będzie chciała zrobić w kontekście celiakii i zagłębić się w moje problemy z przyswajaniem B12. No i te wycinki przy histero, tu akurat mówiła że b.dobrze że się na to badanie sama upieralam przed transferem i gdyby coś wyszło to trzeba będzie się przyłożyć do leczenia.A byłaś u dr JKP? Tutaj właśnie dużo dziewczyn było z niej zadowolonych, w tym jaTeż zrobiła kompleksowy wywiad. Czasu 20min, ale nic nie pospieszała, wszystko tłumaczyła, dopytywała czy jest jasne. Ja z jej zalecenia, jeśli teraz się nie uda, będę badać cytokiny, subpopulacje limfocytów z NK i cross-match. Zapisała jeszcze na zespół antyfosfolipidowy, ale to chyba podzielę na dwa miesiące, bo łącznie jakieś 1500zł by wyszło za te badania
Resztę mam.
Nie, u mnie zero ciąż i KIR AA, 0/5 implantacyjnych plus brak 2DS4norm, o którym niedawno pisałyśmy. Mąż HLA-C mieszane, ale ja mam C2C2, więc nie ma szans, że dziecko będzie miało więcej niż ja, co najwyżej tyle samo.Nie, byłam na Luxmed u dr E.Nowak. a u ciebie były jakieś poronienia w historii? Bo kojarzę że masz accofil? U mnie sprawdziła kir i mówiła że jest ok, hlac przy kir bx nie ma znaczenia. I tu na tym etapie zostawiłaby już to bo ten kierunek badań bardziej jest związany z poronieniami. Mam skierowania m.in. na badania przeciwciał przeciwjądrowych i cytoplazmatycznych, proteinogram, przeciwciała przeciw plemnikowe ( to badanie mogę ale nie muszę robić jeśli chce się skupić tylko na ivf), witaminę D, hormony itd. Diagnostykę też będzie chciała zrobić w kontekście celiakii i zagłębić się w moje problemy z przyswajaniem B12. No i te wycinki przy histero, tu akurat mówiła że b.dobrze że się na to badanie sama upieralam przed transferem i gdyby coś wyszło to trzeba będzie się przyłożyć do leczenia.
Powodzenia
Ale to drugi razPowodzenia
Do 3 razy sztuka![]()