reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@nafoczka dziękuję dla mnie wyglada to jak barfzi skomplikowany schemat elektryczny widze że w ciazy ta temp była wyższa .....na razie to nie chcialabym zajść jeśli mam odczekać 3 -4 cykle ale potem będe solidnie mierzyc tem i sparwdzac sluz bo na razie to tą tem mierze o różnych godzinach.
Nie mam tej odpowiedzi w sprawie komorek NK w razie W co sie na to bierze???
Kiedy sie powinni zacząć?
Kochana a czemu 3 - 4 cykle musisx czekac?Jakie robisz jesxcze badania?

reklama
Gdybyście chciały wesprzeć się wykresem ale bardzie temperatura to podrzuce wam moje dwa wzorcowe wykresy, drugi z ciąży jest
Zobacz załącznik 1051215
Zobacz załącznik 1051217 ja polecam choć zdania są podzielone :)
Powiedzcie mi proszę która z was miała zasniad bo pamiętam że było coś... A nie pamiętam kto :)

Mnie to przerasta chyba, chciałabym chociaż z tym śluzem ogarnąć, przeczytałam parę artykułów, ale na praktykę nie umiem tego przełożyć.

@Mi80 mnie lekarz powiedział, ze jak wyniki badań na ibfekche wyjdą ok (wczoraj odebrałam i są ok) mamy zielone światło. Choć immunolog chce bym miała jeszcze miała dodatkowe wyniki badań w związku z ta trombofilią, bo niewiadomo, czy nie będę musiała mieć więcej heparyny. Idę na krew w poniedziałek, jak coś wyjdzie nie tak mam pisać maila. Sama nie wiem co robić, a owu miałam chyba już przedwczoraj.

Na NK dziewczyny chyba biorą steryd. Chyba.

Na nk jest intralipid, steryd działa pośrednio - nie tyle zmniejsza nk, co zmniejsza agresywność calego układu immunologicznego i tym samym chroni ciążę.
Intralipid zalecany jest na poczatku cyklu, w okolicy owuluaji, a pitem już różnie. Paśnik zaleca dopieto po 2 tyg od pozytywnego testu, czyli miesiąc po owulacji. Ja miałam zalecone prZez innego lekarza co 4 dni od pozytywnego testu do serducha. Potem co 7 dni, potem co 10 i ostatecznie do 14. Łącznie do 16 tc. Ale jestem chyba isobą, która taki schemat miała jako jedyna i najwiecej prEaiedziala pod kroplowkami ;)

Kochana a czemu 3 - 4 cykle musisx czekac?Jakie robisz jesxcze badania?
@Luna 33344 lekarka tak mi zalecił i mój gin nie wiem czy dlatego że miałam lyzeczkowanie teraz czy po prostu do zrobienia wszystkich wyników czekam na wyniki z neta glikoprotein i dopiero 16 mam krew na kariokariotypy a potem trombofilie.
No i nie wiem co doktor zalecił na NK czy wlew jak dziewczyny piszą- czekam na odp e-mail.

@Luna 33344 lekarka tak mi zalecił i mój gin nie wiem czy dlatego że miałam lyzeczkowanie teraz czy po prostu do zrobienia wszystkich wyników czekam na wyniki z neta glikoprotein i dopiero 16 mam krew na kariokariotypy a potem trombofilie.
No i nie wiem co doktor zalecił na NK czy wlew jak dziewczyny piszą- czekam na odp e-mail.
Po poronieniu owu miałam 9-10 dzień cyklu wiec twój śluz może o niej świadczyć cykle skrócone do 28-26 dni moja rada zabezpieczać się chyba , że chcesz wpaść co moim zdaniem dość nieodpowiedzialne jak już zaczęłaś się diagnozować bo jakby się coś stało to byś sobie wyrzucała , że trzeba było poczekać cykl , dwa.

Co do obserwacji cyklu cóż trzeba się trochę poobserwować żeby wiedzieć co i jak . Mierzyć tem o tej samej godzinie i sprawdzać śluz kurze jajko to najbardziej płodny. Ja swojego byłam na owu friend i nie reklamuje tylko teraz jakoś chyba płatne dużo to jest ale polecam mi to dużo pomogło na początku.

Po poronieniu owu miałam 9-10 dzień cyklu wiec twój śluz może o niej świadczyć cykle skrócone do 28-26 dni moja rada zabezpieczać się chyba , że chcesz wpaść co moim zdaniem dość nieodpowiedzialne jak już zaczęłaś się diagnozować bo jakby się coś stało to byś sobie wyrzucała , że trzeba było poczekać cykl , dwa.

Co do obserwacji cyklu cóż trzeba się trochę poobserwować żeby wiedzieć co i jak . Mierzyć tem o tej samej godzinie i sprawdzać śluz kurze jajko to najbardziej płodny. Ja swojego byłam na owu friend i nie reklamuje tylko teraz jakoś chyba płatne dużo to jest ale polecam mi to dużo pomogło na początku.
@Porzeczka1234 dzięki będę pamiętać o kurzym jajku na przyszlosc teraz bede sie dodatkowo zabezpieczac do lutego/marca a potem zobaczymy co los przyniesie jedno na pewno przyniesie u mnie zblizajaca sie 40 ...😥

@Porzeczka1234 dzięki będę pamiętać o kurzym jajku na przyszlosc teraz bede sie dodatkowo zabezpieczac do lutego/marca a potem zobaczymy co los przyniesie jedno na pewno przyniesie u mnie zblizajaca sie 40 ...😥
Spokojnie kochana 40 lat to nie koniec świata moja szwagierka urodziła w wieku 45 lat. Czasem warto poczekać cykl aby urodzić dzidziusia chodź wiem jak człowiekowi sie pali. Wierzę , że cierpliwości popłaca trzymaj się ciepło

@Mi80 jeszcze w kwestii wieku ja urodziłam Zosię w wieku 32 lat mój mąż miał 42 lata teraz jestem w ciąży 34 mąż 44 lata wcześniej 5 lat staran i nam się nieudawało zajść donosić itd nie zawsze jest tak jak zaplanujemy ale my jesteśmy szczęśliwi ,że ją mamy jesteśmy bardzo świadomi macierzyństwa i to jest plus. Wierzę , że i Ty się doczekasz

reklama
Dziewczyny u mnie jednak wizyta xa miesiac i tak sie zastanawiam jak lekarz zapyta sie z kad wiedzialam jakie badania zrobic to co mam powiedziwc ze bylam u u dr Sachy czy co wymyslic?

Do góry