reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witajcie i ja sie do was chcialam przylaczyc.Od dnia mamy zobaczylam 2 kreski na tescie.Ciaza calkowicie nie planowana i niespodziewana.

Ostatnia edycja:
Witam z rana Ja wczoraj jak wyszłam z domu rano to wróciłam o 23. Byłam u lekarza. Zrobiła jednak usg chociaż nie chciałam, tak by sprawdzić czy ciąża dobrze usytuowana. Jest ok:-) Dostałam hormony (niestety bardzo drogie) i aspirynę, skierowanie na badanie krwi. Dostałam również zwolnienie z nocek - w końcu. w Irlandii praca w nocy nie jest zabroniona póki co dla ciężarnych. Idę na pobranie krwi zaraz. Miłego dzionka:-) Według gin ciąża starsza o 5 dni:-)

Widze ze wiekszosc juz po wizycie u gian. No to chyba tylko ja tak zwlekam. Ale czekam z tym usg bo nie ma sensu tak wczesnie, bo jak serduszko tak wczenie nie bedzie bic to pozniej trzeba znowu robic, a po co tyle razy naswietlac.
Na razie sie czuje oki. Zjadlam obiad wtrynilam lody i jest spoko. Tylko spioch mnie lapie ogromny.

dorota lez jak najwiecej z nogami u gory, podkladaj sobie wielka poduche i powinno pomoc ;-)

Dzieki postaram sie lezec .Nie wiem czy z nogami w gorze ale postaram sie.Ciezko jest lezec jak trzeba sie zajac malym dzieckiem . JEZYNKA a w jakim celu dostalam hormon?Jak sie tabletki nazywaja?Duphaston moze? AKUNIA ponoc usg nie szkodz fasolce :-). Ja juz u kolezanki.Zamiezam sie oszczedzac :-).Milego dnia .

Dziewczęta, z wielką radością do Was dołączam. Po sześciu pozytywnych testach i wyniku beta powyżej 4200, zaczęłam wierzyć w swoje szczęście. Życzę nam wszystkim, żeby nasza ciąże przebiegały zdrowo, spokojnie i z wielką radością dla nas Mam i dla naszych cudownych Mężczyzn :-):-)

reklama
Dorota
Wiem ze nie szkodzi naszemu malenstwu. Ponoc. Bo ja osobiscie uwazam ze przeswietlanie non stop nie jest czyms normalnym. Zreszta lekarz do ktorego teraz chodze (zmienilam na innego, u wczesniejszego usg co miesiac) na razie mowil jak dzwonilam o zwyklym badaniu. No i pewnie pozniej usg. za jakis czas.

Spac mi sie chce jak diabli a tu sie nie da bo budowa (wiertarki, pily, mlotki itp) za oknem slysze. Totalny kolowrotek. Budowa naszego domku w toku, ja w ciazy. ale sie ciesze zeby bylo oki.
Ja na razie nie czuje poza sennoscia nic szczegolnego no czasami mam takie napuchniete podbrzusze.

Do góry