reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kosmetyki - jakie dla niemowlaka?

reklama
ja mam reczny Aventu i sobie chwale. wybrobowalam tez elektryczny Medeli, ale moim zdaniem wcale lepiej nie sciaga niz reczny Aventu. jedyna roznica polega na tym, ze w Avencie sie reka od pompowania bardziej meczy ;-)

Czesc dziewczyny , chcialabym zapytac jakie najczesciej wybieracie kosmetyki dla swoich pociech, jakich firm, ktore sa godne polecenia i sprawdzone.
Wiem , ze musza byc z atetem i renemowanych firm, ale wsumie nie mam za duzego wyboru , bo nie mieszkam w Polsce tylko w Angli , a tu nie ma niektorych produktow z polski.
Rozgladalam sie i wsumie jest kilka : Nivea , Avent , Gonsons . Reszta to zwykle tandety.
Chcialabym uzywaz kosmetykow jednej firmy , ale dobrej i sprawdzonej.
Ja osobiscie jestem za Gonsonem , ale moze ktoras mi podpowie jakie sa lepsze?:-)
Ten sam problem bede miala z pampersami , bo jest ich mnustwo na rynku.
Wiec pomozcie dziewczyny z wyborem.
pozdrawiam.

Niunka 19 82, ja tez mieszkam w UK i zamierzam sprowadzic Nivea Baby z Polski z tego co czytalam w innych watkach na forum jest on najczesciej wybieranym produktem.

Według mnie najważniejszy jest umiar jeśli chodzi o kosmetyki dla Maleństwa...
Jeśli chodzi o firmy, to wcale nie trzymałabym się usilnie jednej firmy, bo jedne artykuły są dobre, a inne nie... Osobiście nie spotkałam firmy kosmetycznej, z której sprawdziłyby się wszystko kosmetyki...

Z pełną odpowiedzialnością mogę polecić:
- linomag/tormentiol/sudocrem do pupy (ostatnio czytałam duzo dobrego o maści pośladkowej ziaji)
- oilatum lub balneum hermal do kąpieli (zapobiegają wysuszeniu się skóry w przeciwieństwie do zwykłych płynów do kąpieli), niepotrzebne jest wtedy mydełko
- rodzimy w lipcu, więc konieczny będzie filtr polecam Słoneczną emulsję dla dzieci SPF 30
- sama uzywałam oliwki, ale wiem, że nie wszystkie mamy lubią...
- wilgotne chusteczki (u nas sprawdziły się pampersa, ale w tej materii tak dużo się zmieniło, że na pewno będziemy testować :)) Na pewno zdecydowanie odradzam chusteczki dzidziuś!!!

Nie znam firmy Gonsons, wiec się nie wypowiem
Nivea - osobiście uważam, ze nie są to najlepsze kosmetyki
Avent - nie używałam

Na 100% odradzam firmę Johnsons - u mojego dziecka (dodam, że Wika wcale nie była skłonna do alergii) spowodowały uczulenie.

To taki mój osobisty wywód, chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach :)

Jeśli chodzi o pieluchy, to przeczytałam wiele wątków na ten temat i na pewno wypróbuję rossmannowych fioletowych, lidlowych cien, są wszędzie polecane.
Sama używałam pampersów i jak Wika była strasza bella happy i jedne i drugie sprawdziły się u nas...

Zebrra popieram-ciężko w ogóle pisać na temat kosmetyków-bo nie wiemy czy te nie będą uczulały dziecka nawet jeśli kosztowały majątek i były najlepszej firmy.
(Avent ma też kosmetyki??:szok: nie kupiła bym w życiu)
Gonsons-pierwsze słyszę o tej firmie...też się nie wypowiem
Nivea dla mnie to badziewska firma, Oliwka jest beee, ale np płyn do kąpieli służył młodej(podzielone są zdania o tej firmie)
Ja używałam bambino- mydełka, i oliwki a także wilgotnych chusteczek

pieluszki: odradzam huggies bo nie są szczelne na 100% na początku je używałam, ale później do końca kupowałam happy-rewelacja.:tak: potem weszły wilgotne chusteczki happy i też kupowałam.

hej dziewczyny:-) dzieki za wypowiedzi , ale jak mozna nie znac firmy
,,Jonsons baby,, wiem ze zle napisalam , bo przez ,, g,, , ale sorki.
Sama nie wiem, co wybrac , mam jeszcze troche czasu , ale sie rozgladam , i wiecie co chyba wyprobuje tego Jonsona .
Niusia piszesz ze bedziesz sporowadzac kosmetyki z polski, dlaczego nie chcesz angielskiej wersji Nivea?
Co zrobisz jak zabraknie ci jakiegos kosmetyku ?
Dzieki i pozdrawiam.

reklama
Pisze ze chce sprowadzic z Polski, bo nie widzialam tutaj "Nivea Baby" jest samo Nivea;) Pozatym takie kosmetyki maja dluga date wiec mozna kupic wiecej.

Do góry