reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Bishopka no dzisiaj też mija mój termin porodu z 1 usg, w poniedziałek z OM i wtedy też zamierzam zgłosić się na ktg do szpitala i zobaczę co mi wtedy powiedzą, aczkolwiek mam nadzieję, że coś się wcześniej zacznie...

miłego dnia dziewczyny ;-)

reklama
hej brzuchatki:pPP

Ja tez juz wstalam:p

Lenka- ja wczoraj bylam u swojej fryzjerki odrazu lepiej człowiek sie czuje;Pwiec jak najbardziej rób sie na bóstwo:p
Bishopka-no wlasnie moze to stress od rana pobolewa mnie brzuch na @ ale to jest ciagly ból...
bakteria- ja bym pojechala na IP moze robi Ci sie rozwarcie róznie moze byc z tym sluzem podbarwionym z krwia..tym bardziej to jest twoje drugie malenstwo i poród moze byc szybszy:szok:

Dziewczyny mam pytanie czy robicie swoim M jakies obiady i mrozicie w zamrazarce na czas kiedy bedziecie w szpitalu? bo moj M powiedział ze bedzie caly tydzien jadł pizze:eek:

Kurcze, jeszcze troszkę poczekam, bo w zasadzie teraz zupełnie przeszło, tej krwi było troszkę. Może jakieś naczynko? Ale bacznie się obserwuję, zobaczymy. Jak co, będę dzwonić do lekarza.
Phel, tak też się może zaczynać.
Kurcze, powoli schizujemy, nie? Szukanie objawów, niepokoje :rofl2:

Kurcze, jeszcze troszkę poczekam, bo w zasadzie teraz zupełnie przeszło, tej krwi było troszkę. Może jakieś naczynko? Ale bacznie się obserwuję, zobaczymy. Jak co, będę dzwonić do lekarza.
Phel, tak też się może zaczynać.
Kurcze, powoli schizujemy, nie? Szukanie objawów, niepokoje :rofl2:

hahaha wszystkie siedzimy jak na szpilkach:pPP:-p

bakteria, mi gin wczoraj powiedział, że jak zacznie się jakiś śluz podbarwiony krwią, to mam jechać do szpitala, bo to oznacza rozwieranie się szyjki, ale to dlatego, że ja muszę rodzić "pod specjalnym nadzorem". Poczekaj na bóle, chyba, że się bardzo stresujesz. W poprzedniej ciąży plamiłam tak dwa dni, trzeciego urodziłam.
Phelaniu, ja nie gotowałam nic, ale to chyba dlatego, że mój maż chyba lepiej gotuje ode mnie :-D Generalnie wychodzę z założenia, że niech sobie chłop radzi, bo jak mnie kiedyś zabraknie, to co ? :-D chociaż młody juz się cieszy, że na obiady będzie kebab i pizza, bo mąż pracuje do 16-tej, więc zanim przyjdzie, zanim zrobi, to lepiej kupić.

phelania z moim tata to echa tamtego pęknięcia bo wtedy stracił tyle krwi, że serce się zatrzymało.
co do obiadów. Mężowi bym nie robiła, chyba, że jedno garnkowe typu fasolkę po bretońsku. bo jak go znam niczego by z zamrażalki nie wyją tylko i tak żył na chlebie i pizzy właśnie, Był by kłopot z synkiem, moim wybrednym, bo moj M karmi na żądanie. Nigdy mu nie przyjdzie do głowy, że dziecko głodne ale nie mówi, bo w przedszkolu nie pytają tylko daja...i o to u nas
czesto zgrzyty.

bakteria...jak u mnie taki śluz pojawił sie za pierwszym razem to dr dala mi info, że to zaczyna odchodzić czop.

a dwie doby później mały był na świecie. Jak dojdą skurcze to proponowała bym IP.
Ja czekam na ten znajomy sygnał porodu i nic :-( zobaczę co dziś na KTG będzie. Ale skurczy zero, wiec tylko sprawdzimy czy u malucha wszystko ok. bo był juz bardziej aktywny a teraz znowu więcej leniu****e...

bakteria- ja mam tak jak naciskam na kosc maciczna tak to nazwe:p to cala mnie boli pod naciskiem tak jakbym juz tam czuła głowe młodego:-Dhemoroidy to tragedia...nikomu nie życze jak pekaja (tak jak u mnie) to sie paskudzi jak cholera i nie wiem czy to leci mi krew bo sie saczy od niego czy śluz (czop):sorry:

Witam się i ja w dwupaku:-D

Anka4 trzymam &&& aby wszystko poszło zgodnie z planem;-)
Lenka jak najbardziej przyjemność się Nam należy;-)każda z Nas zasługuje na relaks zwłaszcza, że teraz czujemy się opuchnięte i ociężałe... ja już chciałabym pójść do sklepu i kupić sobie coś ładnego, a tu jeszcze chwilę trzeba poczekać

Bakteria ja bym nie bagatelizowała objawów, teraz wszystko może zwiastować zbliżający się poród trzymam kciuki aby wszystko było ok

Phelaniu
ja zrobiłam klops i pierogi, które zamroziłam będzie miał ochotę to wyciągnie i zje, a jak nie to duży chłopczyk i sobie poradzi w końcu non stop mi powtarza Wy- baby to niby byście chciały, aby chłop był zaradny, a jak przyjdzie co do czego to wszystko mu same pod nos podstawiacie, bo myślicie, że sobie sami rady nie damy.
O i okazuje mi takie zachowania kontestacyjne, cóż.. Miłego dnia kobietki do napisania - przeczytania :-D

reklama
Feli- to twoj tato musiał miec bardzo duzego hemoroida,ja mialam wiekosci rodzynki (takiej wiekszej);-)zobacz przez taka w sumie błacha rzecz by mogla stac sie tragedia:szok:niewyobrazalne...Ty tez juz kochana powinnas byc na porodówce?co tu robisz:-DMichasia urodzilas w terminie?

To ja w takim razie sobie daruje najwyzej Alan bedzie jadł słoiczki nic mu nie bedzie:p

Do góry