reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2011

reklama
serio?? ja właśnie myślałam że we FR to wybieg na ulicy!
wszystko przez media, twierdzą że Francuzki nawet do supermarketu są odwalone a Polki to fleje, a ja się z tym nie zgodzę, bo tutaj też w szoku byłam na początku jak ludzie w ogóle nie zwracają uwagi na ubiór!! i nikt na ciebie dziwnie nie spojrzy nawet jakbyś miała reklamówke na głowie!! Czuje się tu swobode, luz, ja chodzę jak mi się podoba, a jak jadę do PL to do byle sklepiku trzeba się odstawić jak na rewie bo się na ciebie dziwnie będą patrzeć...

moja siostra teraz byla u mnie i jak wiekim dama powiedziala gdzie jedzie to one do niej , ze garderobe musi wymienic jak do Fr jedzie :szok: usmialam sie z tego niezle :))
jak juz tutaj byla to szoku doznala jak sie ubieraja tutaj .... na tyle sklepow i fajnych ciuchow to polowa z nich jak dziady wyglada :/
dokladnie w Pl jak idziedo glupiego CH to jakas presje sie czuje , ze sie trzeba odwalic ,bo czujesz sie jak mysz posrod tych wypindrzonych panien na szpilach 20cm :)))

tak to prawda że w FR każdy się ubiera jak chce i nikt na to uwagi nie zwraca, ale to dotyczy głównie dużych miast. Myślę że w PL w dużych miastach jest tak samo. Jeśli chodzi o małe miasteczka - ja w takim mieszkałam, to tam ludzie zwracają uwagę na wszystko, a jakie gadanie było jak przyjechał do mnie czarnoskóry chłopak........(w mieście nikt nie mieszkał o tym kolorze skóry)

nie wiem ja z Warszawy jestem i ludzie pomimo duzego miasta gapia sie na ciebie :/ i nie chodzi o styl czy cos tylko o presje tego , ze trzeba sie odpindrzyc na maksa do byle sklepu ...

Byscie widzialy tutaj jak niektorzy potrafia sie odstawic.To mi oko bieleje.
Ale powiem wam ze we Wloszech ludzie sa ladnie ubrani i zadbani.Nawet w malych miescinkach .Ja wieczorem na spacer w japonkach ,a tam malolaty 13 -letnie juz na obcasach odstrzelone.No to nie bylo wyjscia i na drugi dzien polecialam kupic buty wyjsciowe.
Bo tu w Niemczech to odwyklam.

Bylam w Primarku nie wiem czy znacie angielski sklep z ciuchami za grosze.Ale fajne niektore byly.Ale kupilam dla mnie tylko pizamke i dla mojego jakies spodnie i bluzy.
Bo stwierdzilam ze nie ma sensu jak cos kupie a pozniej nie bedzie pasowac.Obiecalam sobie ze jak Stella sie pojawi to sie obkupie.A co!!!

mi sie styl Wloszek nie podoba za bardzo ... za duzo kiczu i swiecidelek :)
macie Primarka ?? fajnie u nas nie ma ...

mam pytanie nie wiem czy pisałyście o tym ale zapytam
farbowałyście włosy w ciąży?
ja jestem na jutro zapisana na robienie odrostów a znajoma mi tu nagadała że nie wolno

ja farbuje od poczatku ciazy
nie wiem jak farba mialaby zaszkodzic dziecku ?? w koncu jej nie jemy :)

cześć kobietki :)

A ja byłam dziś na zakupach :) Kupiłam sobie pare ciuszków żebym miała jeszcze na teraz i po porodzie żebym mogła też chodzić. leginsy, tregginsy, bluzeczki z lycrą i inne.
I byłam obrączkę rozciąć :( Myślałam że sie porycze ale spięłam poślady i dałam radę ;-)
Ewusie wczoraj widziałam dostępną na facebooku, to chyba nie rodzi :-D Chociaż kto wie:sorry:
Agnus mi też nagadali, że włosów nie wolno farbować i tak dalej i tak dalej. Potem poszłam do ginekologa i przy tych wszystkich zadbanych kobietach wyglądałam jak taki wsiur rasowy. Jak sie okazało nie ma żadnych wyników badań wskazujących na szkodliwość farb (chociaż nie wiadomo co bedzie za 20 lat). Ewentualnie przez hormony może inny kolor złapać:-) Ja farbowałam wczoraj na czarno, wyszło lux, polecam farby bez amoniaku :)

A teraz na poodową słotę popijam sobie gęstą i gorącą czekoladę ze skóką pomarańczy ;-)

No to jestem :-D
Moje dziecko ewidentnie robi mnie w ch..ka :wściekła/y::-D Skurcze mam teraz może ze dwa na godzinę, czasem jeszcze zarwie mnie brzuch jak na @, na wizycie wszystko ok, rozwarcia brak, doktorek powiedział ,że tak już może być, jak skurcze będą częstsze to na IP i tyle... Ale przynajmniej przekonałam się na własnej skórze ,że zmaltretowanie swojej drugiej połówki potrafi zdziałać cuda :-D Nie wiem czy da się namówić na jeszcze ale będę uparcie próbować :-D Tylko szkoda ,że noc nie przespana :wściekła/y:

Malutka no widzisz,jaki uparciuch,juz Ci diewczyny przepowiedziały,że na pewno Filip urodzi się w terminie,a nawet pare dni po,takie to wredoty małe..

Witam się wtorkowo,
właśnie zaliczyłam niedocukrzenie,trzęsiawki,7 poty,i swędzenie całego ciała,ale dzięki temu najdałam sie w końcu ciasta ze śliwką,które upiekłam:-).
Trzeci tydzień szkoły i moja Zuzia zaległa,zaraz muszę umówić ją do lekarza.Kilka dni temu otworzyła sobie okno na ościerz,a tem. w nocy spadła do 6C i proszę...Klnąć się chce....
Idę was teraz poczytać i zaraz wracam;-)

No to jestem :-D
Moje dziecko ewidentnie robi mnie w ch..ka :wściekła/y::-D Skurcze mam teraz może ze dwa na godzinę, czasem jeszcze zarwie mnie brzuch jak na @, na wizycie wszystko ok, rozwarcia brak, doktorek powiedział ,że tak już może być, jak skurcze będą częstsze to na IP i tyle... Ale przynajmniej przekonałam się na własnej skórze ,że zmaltretowanie swojej drugiej połówki potrafi zdziałać cuda :-D Nie wiem czy da się namówić na jeszcze ale będę uparcie próbować :-D Tylko szkoda ,że noc nie przespana :wściekła/y:

Ale ya to jakie emocje wzbudził u mamy i e-ciotek z babyboom :D wie jak zwrocić na siebie uwagę:tak:

heeeey
ktoś o mnie pytał:p? zaginełam na weekend bo pojechalismy nareszcie do moich rodziców, przywiexliśmy reszte ciuszkow dla małej i wczoraj sie za to wzięłam...
mam całą łazienke ubranek, wq koszu na pralce, obok, aż cięzko krok postawić. Mam ich tak duzo żeżałuje chwilami że ich tak duzo "pozyczyłam" :p
mało tego, mam dwie suszarki na balkonie już schną (ale wilgotno jest wiec troche długo schną) i jeszze suszxarke łazienkową, plus wszystkie kaloryfery w domku. eeeeeej mogłyscie mówić wcześniej że z tym praniem ciuszków jest tyle roboty to bym sie za to wzięła już dawno...:p

jak ja bede miała to prasować to chyba na siedząco;]

mileczka
nie rodzę jeszcze:p
na fb to wejdę "przelotem" ale bb to grubsza sprawa bo trzeba poczytać i to i tamto :p

dzidziucha jest ogromna moim zdaniem bo czuje ją normalnie wszędzie! Nawet babka na ktg sie dziwiła jak ona sie odwraca śmiesznie dupką to mi ta dupka tak sterczy i schowac nie chce mała piczka:p

poza tym nareszcie mam gotową torbę dla siebie do szpitala, a dla dzidzia jeszcze ubranka ale to jak już je obrobie.

W piatek też zleciałam cały Poznań wzdłóż i wszerz- autem oczywiście z brzuchem na kolanach, złamałam chyba wszystkie przepisy drogowe, bo tak gnałam po urzedach żeby auto zarejestrować. W ostatnim urzedzie byłam minute po zamknięciu i myslałam, że nie przyjmą mnie już ale ulitowali sie nad moim brzusiem i jeszcze po godzinach mnie obsłużyli żeby wydać tablice- jakby nie brzuś to by mnie na bank olali... dzięki temu że sie jednak udało, nareszcie furę przetestowaliśmy, i sprawuje sie w porządeczku :) fajnie sie prowadzi, tylko kwestia jeszcze przestawienia bo wcześniej na dieslu jeździlismy a teraz benzyna, no i ciemne szyby ma, a ja ślepa prawie nic przez nie nie widzę.

reklama
Do góry