reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2010

Mammi, gratulacje córeczki.

Chyba już tylko ja nie wiem co będzie u mnie, czy mój gin jest jakiś dziwny???

Vanilka, jestem tego samego zdania, niedługo wszystko będzie zakazane, nie popadajmy w paranoję, trzeba jesc wszystko z umiarem po prostu.
Moj M dziisja na imprezie firmowej, ale Maja coś chora znowu, idę się nią zająć

reklama
Nie byłam na typowej wizycie,ale na USG i po zmierzeniu maluszka okazało się,że jest za wcześnie na USG genetyczne więc lekarka zrobiła zwykłe 3 D,ale super profesjonalnie i między nóżkami żadnego sisiorka nie widzieliśmy:no: A mówiła,że tylko raz sie pomyliła.
Ale szczęśliwa jestem:happy2:.Zmykam Was nadrobić;-)

Mammi, gratulacje córeczki.

Chyba już tylko ja nie wiem co będzie u mnie, czy mój gin jest jakiś dziwny???

Vanilka, jestem tego samego zdania, niedługo wszystko będzie zakazane, nie popadajmy w paranoję, trzeba jesc wszystko z umiarem po prostu.
Moj M dziisja na imprezie firmowej, ale Maja coś chora znowu, idę się nią zająć

Czemu dziwny ?? Kiedy bylas na USG???? Pewnie na nastepnym powie;-) Nam jakby nie bylo takiej sytuacji jak jest z moim zdrowiem to by tez dopiero na polowkowym powiedzial. A tak poprostu mamy czesto USG robione.

Agatha Dokladnie,nie popadajmy w paranoje ...bo w sumie nic bym nam nie wolno bylo jesc ,czy myc sie niczym bo przeciez wszystko zabronione .
Sa kobiety ktore choruja na jakies powazne choroby i musze tez podczas ciazy brac swoje leki (np.z padaczka kobiety) ...wiec mysle ,ze czosnek to pikus przy tych lekach ..chyba ,ze ktos je codziennie po mega wielkiej dawce czosnku :happy2:

Mammi - Gratuluję córeczki!!!
agatha61 - nie tylko Ty nie wiesz co mieszka w brzuszku, ja będę wiedziała dopiero 02.03 i nie wiem jak tu wytrzymać (a jeszcze jak maleństwo się obróci, eh, wolę nie myśleć)
I zastanawiam się czy 21 tydz i 5 dzień to nie za późno na to usg? Ale już nie ma terminów na wcześniej, a mi bardzo zależy na tym lekarzu.
Czy ktoś może wie, do kiedy robi się połówkowe usg?

Dziewczyny ja tez nie wiem co bedę miała a strasznie bym chciała wiedziec... wizyte mam 26 lutego mam nadzieje ze dzidzius pokaze co ta ukrywa !

Oczekiwanie, ja mam USG na kazdej wizycie i ostatnio mialam 27/01, ale jak tylko go zapytalam (jeszcze przed usg) czy zobaczy płeć, to powiedział, ze nie ma szansy, ze to za wczesnie.
Dlatego mówię, że moj dziwny...

A na połówkowe idę w 22tc do innego lekarza i on powiedział tak: są plusy i minusy, że w 22 tc, wcześniej jakbym robiła i coś wyszłoby nie tak to mamy więcej czasu na leczenie, zapobieganie itd, z drugiej strony powiedział, ze w 22tc bedzie wszystko duzo dokladniej widzial.
A że usg genetyczne w 13tc i wywiad nie wskazują na nieprawidłowości to te dwa tyg nie robią nam różnicy. Jest to super specjalista i mam zaufanie do tego co mówi.

I on już na pewno mi powie co będzie, więc najpóxnej w marcu się dowiem.

Ale muszę Wam się pochwalić jaki mój M dzisiaj miły.

przyszedł z pracy i mówi: kupiłem ci buty, ajkby były niedobre to oddam jutro, ale były fajne i postanowiłem wziąć.

No i sa idealne i naprawdę mi się podobają, takie sportowe ECCO, akurat do latania na spacerki z wózkiem.

No zaskoczył mnie dzisiaj maksymalnie...

reklama
Ja przed badaniem zjadłam 5 kostek czekolady i mała tak wierciła się na badaniu,że nie było problemu,żeby płeć określić,za to pozniej tak zaczęła się kręcić,że lekarka nie mogła jej pomierzyć i cały czas buzię zasłaniała-wstydliwa niunia;-)Sorki,że tylko o tym piszę,ale czuję jakbym dosłownie była pijana szczęściem.W głebi serca strasznie marzyłam o córeczce,tylko głupio mi bylo,że może chłopiec będzie i wyjdę na wyrodną matkę;-)
U M w rodzinie od strony męskiej to pierwsza spłodzona dziewczynka od 50 lat:tak:

Co do czosnku to ja go jadłam w każdej ciąży więc trochę zaskoczona jestem:confused:

Do góry