Ann2907
Fanka BB :)
Lekarz się trochę nad tym zastanawiał, ale finalnie zdecydował się na pojedyncze transferyBędziesz miała transfer obu? Mimo wszystko trzymam kciuki.![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Lekarz się trochę nad tym zastanawiał, ale finalnie zdecydował się na pojedyncze transferyBędziesz miała transfer obu? Mimo wszystko trzymam kciuki.![]()
Dzięki! A orientujesz się jeśli chodzi o seks, ile dni przed się już wstrzymać? Może standardowo 2-3 dni.Duzo mniej przyjemne niż cytologia, mnie bolało ale to tylko przez chwilę.
Szczerze mówiąc zupełnie nie pamiętam czy były jakieś ograniczeniaDzięki! A orientujesz się jeśli chodzi o seks, ile dni przed się już wstrzymać? Może standardowo 2-3 dni.
Nie nigdy nie miałam tych badań. Liczę na to że lekarz nakieruje na to żeby to sprawdzić.A Ty miałaś kiedykolwiek histeroskopię i biopsję? Myślę, że będąc w podobnej sytuacji zaczęłabym suplementację przed ostatnim transferem.
Jest dłuższa i mniej przyjemna ale do przeżycia.Dziewczyny, czy sama biopsja endometrium boli? Czy to bardziej jak cytologia?
Mnie bolało jak skurczybyk. Dla mnie nie do porównania z cytologią w ogóle. Fakt, że trwa krótko, ale całe nogi i tyłek mi się trzęsły jeszcze na dobre parę minut po pobraniu wycinka. Jeśli jeszcze kiedykolwiek będę musiała mieć biopsję endo, to nie na żywca. Brrrr!Dziewczyny, czy sama biopsja endometrium boli? Czy to bardziej jak cytologia?
To ja tak miałam z drożnością jajowodów, w życiu już bym tego nie zrobiła bez znieczuleniaMnie bolało jak skurczybyk. Dla mnie nie do porównania z cytologią w ogóle. Fakt, że trwa krótko, ale całe nogi i tyłek mi się trzęsły jeszcze na dobre parę minut po pobraniu wycinka. Jeśli jeszcze kiedykolwiek będę musiała mieć biopsję endo, to nie na żywca. Brrrr!
To był Twój trzeci transfer? Myślę, że jednak warto to rozważyć.Nie nigdy nie miałam tych badań. Liczę na to że lekarz nakieruje na to żeby to sprawdzić.
Czyli mówisz żeby normalnie wszystko sumplementować tak jak to było przed punkcją i ewentualnie po transferze odstawić?
Tak to był 3 transfer.To był Twój trzeci transfer? Myślę, że jednak warto to rozważyć.
Nie jestem jakimś znawcą, ale ja bym tak zrobiła. Może najpierw doczytaj co można, czy czegoś nie powinno się suplementować w okolicy transferu i po nim.