reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A ja mam już 6 dzień po punkcji i dalej nikt nie dzwoni… boje się, że nic z tego nie wyszło, bo jutro mam wizytę, więc może stwierdzili, ze nie zadzwonią żeby to lekarz jutro powiedział, że dupa i od razu rozpisał stymulację…
w tym przypadku akurat brak informacji to dobra informacja :)

Dzień po punkcji miałam go zacząć brać, bo byłam przygotowywana pod świeży transfer.
bo ja się zastanawiam co mam zrobić. Transfer odkładamy na czerwiec, to wyjdzie w drugiej połowiie.
Zwykle ustawiałam wizytę w cyklu, w którym chciałam zrobić transfer gdzieś przed owulacją, na monitring.
A co, jeśli taki encorton trzeba brać wcześniiej. Ustawić wizytę wcześniej? Pisać do lekarza? Dzwonić do kliiniki i prosić o telefon od lekarza?
Boje się, że jak ustawię wizytę z dupy, nie pod kątem transferu to będzie źlewzgledem refundacji czy coś. Nie wiem. Chciałabym dostać jakieś dodatkowe lekii przed kolejnym transferem....

Możesz coś więcej napisać. Jaka przyczyna? Co mówią lekarze? Na jakim etapie wychodzi 0? Czy zmieniałaś klinikę?
Jestem w podobnej sytuacji 2 stymulacje i 0 transferów 😞
Przyczyna to najprawdopodobniej kiepskiej jakości komórki jajowe. Lekarze twierdzą, że nie jest to kwestia wieku (chociaż mam 35 lat), tylko raczej jakiejś wady genetycznej lub efekt jakieś choroby, którą przeszłam w przeszłości. W pierwszej próbie nie udało się zapłodnić żadnej komórki, przy drugiej udało się zapłodnić dwie, ale żaden zarodek nie przetrwał (jeden odpadł od razu, drugi w trzeciej dobie). Mimo że w obu stymulacjach miałam minimum 15 cummulsów pobranych i w drugiej próbie piękne wyniku estradiolu 😞. Po dwóch próbach zmieniłam klinikę, bo lekarz który mnie prowadził rozłożył ręce i uznał, że nic się nie da dla mnie zrobić. Obecnie jestem u lekarza "od beznadziejnych przypadków" i próbujemy, choć cudów nie obiecuje. Od stycznia biorę suple w końskich dawkach (witamina pp, koenzym Q10, jeszcze od siebie dorzuciłam DHA cholinę) i od niedzieli działamy z długim protokołem.

bo ja się zastanawiam co mam zrobić. Transfer odkładamy na czerwiec, to wyjdzie w drugiej połowiie.
Zwykle ustawiałam wizytę w cyklu, w którym chciałam zrobić transfer gdzieś przed owulacją, na monitring.
A co, jeśli taki encorton trzeba brać wcześniiej. Ustawić wizytę wcześniej? Pisać do lekarza? Dzwonić do kliiniki i prosić o telefon od lekarza?
Boje się, że jak ustawię wizytę z dupy, nie pod kątem transferu to będzie źlewzgledem refundacji czy coś. Nie wiem. Chciałabym dostać jakieś dodatkowe lekii przed kolejnym transferem....
Ja bym zadzwoniła do kliniki i przedstawiła im sytuacje . Oni powinno się określić czy wystarczy tel do ciebie czy zaprasza stacjonarnie. U mnie tak to działało - jak coś pilnego to oddzwaniał lekarz dyżurujący w klinice a jak była prowadząca to ona

Ja bym zadzwoniła do kliniki i przedstawiła im sytuacje . Oni powinno się określić czy wystarczy tel do ciebie czy zaprasza stacjonarnie. U mnie tak to działało - jak coś pilnego to oddzwaniał lekarz dyżurujący w klinice a jak była prowadząca to ona
Dobra, poczekam do negatywnej bety i tak zrobię. Zadzwonię do kliniki.

Nie masz wizyty podsumowującej nieudany transfer? Ja jak nie doszło do transferu bo okazało się że nie ma zarodków to pisałam do dr i dostałam sms od niej żeby odstawić leki ale mimo wszystko umówiłam się na wizytę właśnie żeby podsumować na czym stoimy i ustalić jakiś plan. Ja bym się zapisywała na wizytę i nie patrzyła na nic w kontekście refundacji. W końcu kiedy ustalać plan działania jak nie po nieudanym transferze, a jeszcze przed nowym cyklem? Encorton na pewno trzeba brać jeszcze przed transferem wydaje mi się że 2 tygodnie przed przy ❄️ ale pewna nie jestem.
Z resztą co my tu o nieudanym transferze jak ty masz dodatni test. Niby po czasie ale jednak coś jest na rzeczy moim zdaniem.

reklama
Nie masz wizyty podsumowującej nieudany transfer? Ja jak nie doszło do transferu bo okazało się że nie ma zarodków to pisałam do dr i dostałam sms od niej żeby odstawić leki ale mimo wszystko umówiłam się na wizytę właśnie żeby podsumować na czym stoimy i ustalić jakiś plan. Ja bym się zapisywała na wizytę i nie patrzyła na nic w kontekście refundacji. W końcu kiedy ustalać plan działania jak nie po nieudanym transferze, a jeszcze przed nowym cyklem?
nie, mi nikt nie kazał się umawiać na taką wizytę. Ale w sumie powinnam mieć jakąś. Dobra, teraz w sumie musze odetchnąć, poczekam na okres a potem pomyślę jak to zrobić.

Do góry