reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta HCG testy

Witam czy 18 dni od stosunku beta może nie pokazać ciąży
? Robiłam dziś i wynik 2.3 co by wykluczyło ciążę do tego 3 testy negatywne .okres się spóźnia już ok 5dni oprócz tego boli mnie lewy jajnik zazwyczaj najdłuższy cykl miałam 30 dni .nie pamiętam żeby kiedykolwiek spóźnił mi się okres . Ostatni Stosunek od bardzo bardzo dawna 24.11 ostatnia miesiączka 8.11 zdarzyło się kiedyś któreś że beta nie pokazała ciąży a jednak w niej była?

reklama
Jest to niemożliwe. MOZLIWE, że później Ci przyszła owulacja przez co spóźnia Ci się okres :)
Cykle nie zawsze będą takie same. Wystarczy, że będziesz chora albo stresowała się czymś, to też wplywa na cykl i tym sposobem cykl może się wydłużyć. Odczekaj jeszcze kilka dni I jak nie przyjdzie poszłabym do ginekologa.

Jest to niemożliwe. MOZLIWE, że później Ci przyszła owulacja przez co spóźnia Ci się okres :)
Cykle nie zawsze będą takie same. Wystarczy, że będziesz chora albo stresowała się czymś, to też wplywa na cykl i tym sposobem cykl może się wydłużyć. Odczekaj jeszcze kilka dni I jak nie przyjdzie poszłabym do ginekologa.
Dzięki za odp i proszę się modlić o mój okres ;) jak za tydzień nie będzie to idę do gina...

Witam czy 18 dni od stosunku beta może nie pokazać ciąży
? Robiłam dziś i wynik 2.3 co by wykluczyło ciążę do tego 3 testy negatywne .okres się spóźnia już ok 5dni oprócz tego boli mnie lewy jajnik zazwyczaj najdłuższy cykl miałam 30 dni .nie pamiętam żeby kiedykolwiek spóźnił mi się okres . Ostatni Stosunek od bardzo bardzo dawna 24.11 ostatnia miesiączka 8.11 zdarzyło się kiedyś któreś że beta nie pokazała ciąży a jednak w niej była?
Nie. Hormon bHCG wytwarzany jest przez zarodek, by (w skrócie) stworzyć łożysko i stymulować organizm do produkcji progesteronu. A bez progesteronu i łożyska nie byłoby możliwe to, by ciąża się utrzymała. To po pierwsze.
Po drugie, okres może się spóźnić, z różnych względów, najczęstszym powodem jest stres (może coś ostatnio bardzo cię przybiło?), przyjmowane leki/ zmiana przyjmowanych leków, albo wahania hormonalne. Jeżeli kolejne 5 dni nie dostaniesz okresu, idź do ginekologa.

Nie. Hormon bHCG wytwarzany jest przez zarodek, by (w skrócie) stworzyć łożysko i stymulować organizm do produkcji progesteronu. A bez progesteronu i łożyska nie byłoby możliwe to, by ciąża się utrzymała. To po pierwsze.
Po drugie, okres może się spóźnić, z różnych względów, najczęstszym powodem jest stres (może coś ostatnio bardzo cię przybiło?), przyjmowane leki/ zmiana przyjmowanych leków, albo wahania hormonalne. Jeżeli kolejne 5 dni nie dostaniesz okresu, idź do ginekologa.
Znaczy powiem tak . Jestem nerwowa ogólnie stresuje się też dużo. Niedawno byłam też u neurologa bo miałam zawroty głowy i taka jakby panikę brałam tabletki antydepresanty ale tylko z 4 razy bo mi szkodziły możliwe że się skomulowalo a możliwe że jestem na coś chora może błędnik nw.moze to mieć wszystko wpływ tak mi się wydaje

Po co zakładać nowe konta i pytać o to samo?
No właśnie też mam wrażenie że to jzu było i ja dosyć obszernie się wypowiedzialam nawet priva wysyłałam. Ale widzę że lęk wygrywa po całości. Czas zgłosić się do na terapię i popróbować leków, potrzebują czasu żeby się wkręcić ,a nie kilka dni, dwa tyg to zazwyczaj minimum.

No właśnie też mam wrażenie że to jzu było i ja dosyć obszernie się wypowiedzialam nawet priva wysyłałam. Ale widzę że lęk wygrywa po całości. Czas zgłosić się do na terapię i popróbować leków, potrzebują czasu żeby się wkręcić ,a nie kilka dni, dwa tyg to zazwyczaj minimum.
ten sam, wszystko takie samo. Bezsensu...

reklama
Chyba mnie z kimś mylicie.a tematy są podobne po to chyba jest te forum by pytać
Jeśli jesteś kimś innym to wygląda to na typowe zaburzenie lękowe. Dlatego polecam terapię i/lub leki, które owszem na początku nie pomaga a mają wręcz mnsotwo skutków ubocznych które trzeba przeczekać po prostu,żeby za jakiś czas poczuć się lepiej. Okresu jak najbardziej może nie być z tego powodu wlansie. Przyczyny szukaj więc w psychice.

Do góry