Hej poprosze o pomoc w interpretacji beta hcg. W czwartek wynik mialam 331 wskazujacy na ciaze (norma wskazuje na 4 tydzien) niestety od tygodnia mialam plamienia, lekarz kazal brac progesteron i czekac czy beta rosnie. Drugie badanie mialam dzis (dwa dni po pierwszym) i wynik to 1084 jednak robilam w innym laboratorium i maja inne normy ( taki wynik wskazuje na 2-3) tydzien. Czy dobrze interpretuje te wyniki ze beta spada i nic z tego nie bedzie?
reklama
Z
zaz208622
Gość
1084 to więcej niz 331 więc jak doszłaś do tego, że beta spada?
Z
zaz208622
Gość
No to zdecydowanie panikujesz.
Wpisz sobie w Google "kalkulator przyrostu beta hcg" i wszystko będzie jasne
Wpisz sobie w Google "kalkulator przyrostu beta hcg" i wszystko będzie jasne
Thalidomide
Fanka BB :)
Przecież jednostki masz identyczne i drugi wynik jest wyższy od pierwszego, wiec jak doszlas do wniosku, ze spada…?Patrzac na te normyale moze juz panikuje i jednak rosnie prawidlowo

aspekt
Fanka BB :)
nie ma czegoś takiego jak beta powyżej 5 i ciąża 2 dniowa. To oznacza, że ten lab podaje widełki o 2 tygodnie przesunięte względem drugiego labu.Patrzac na te normyale moze juz panikuje i jednak rosnie prawidlowo
racja to odpowiedź na moje pytanie, z nerwów nawet sie nie zastanowiłam nad tymi wynikaminie ma czegoś takiego jak beta powyżej 5 i ciąża 2 dniowa. To oznacza, że ten lab podaje widełki o 2 tygodnie przesunięte względem drugiego labu.
NeSSi
Moderatorka
Nie porównuje się norm z dwóch różnych laboratoriów. Każde laboratorium ma swoje odczynnikiracja to odpowiedź na moje pytanie, z nerwów nawet sie nie zastanowiłam nad tymi wynikamia czy uważacie, że taki duży przyrost o ponad 200% jest ok czy za duży? kalkulatory pokazują, że w normie
reklama
a jest coś takiego jak zbyt wysoki/szybki przyrost bety?!?! Pytam poważnie, ktoś wie? Bo bardzo irytuje mnie takie pytanie. To tak jakby pytać, czy moje włosy nie są zbyt lśniące?racja to odpowiedź na moje pytanie, z nerwów nawet sie nie zastanowiłam nad tymi wynikamia czy uważacie, że taki duży przyrost o ponad 200% jest ok czy za duży? kalkulatory pokazują, że w normie
Chyba, że o czymś nie wiem, to chętnie się doedukuję.