Misiaella
Zaciekawiona BB
Dziewczęta jestem nowa na forum. Przeszukałam wszystko ale nie widzę nigdzie nic na ten temat. Obecnie zaczynam 32 tydzień. Od 16 tygodnia mam założony w moczowodzie cewnik dj ze względu na duży zastój w prawej nerce (miedniczka, kielichy- wszystko powiększone). Zabieg lekarz zrobił mi "z zaskoczenia"- to miała być konsultacja urologiczna a w ciągu 5minut leżałam już na zabiegówce i zrobili mi bez znieczulenia zakładanie cewnika (twierdzą że kobiety mają krótką cewkę i nie ma co znieczulać). Bolało strasznie. Leżałam i ryczałam. Dopiero jakiś czas po zabiegu dowiedziałam się że był to bardzo niebezpieczny dla ciąży zabieg i groził przedwczesnym porodem- oczywiście przed nikt mnie nie poinformował... Bardzo źle znoszę ten cewnik. Byłam już z bólami w szpitalu. Jestem bardzo szczupła a dzidzia rośnie i uciska. Ostatnio ból staje się nie do zniesienia a to dopiero 32 tydzień
pomóżcie, poradźcie... Czy któraś z Was to przeżyła? To moja druga ciąża a w pierwszej nie miałam żadnych problemów. Teraz zamiast cieszyć się tym stanem to cały czas zwijam się z bólu, myślę że mała też to odczuwa... Poza tym nie mogę być taką mamą dla starszego synka jaką bym chciała... Zamiast tego jestem zalegającą na kanapie, umęczoną i obolałą beznadziejnością
jeszcze wyżywam się na mężu i często obrywa mu się za nic... On stara się jak może ale też ma już dość mojej francowatości i czasem nie wytrzymuje i wtedy są kłótnie... Mam już strasznie dosyć