reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wózek parasolka

też mogę polecić jane muum z pełną odpowiedzialnością ;D jest wspaniałe, a wykonanie wskazuje, że będzie służyć latami :)

reklama
no w porównaniu do yezz to jest z dziesięć razy cięższy :) no może przesadziłam, ale na pewno sporo :)

A ja polecę coś zupełnie innego. W Polsce jeszcze nie spotkałam nikogo z takim wózkiem, my kupiliśmy na amazon.com za około 800 zł (już z przesyłką).
Wózek firmy cosatto, model supa.

z1.jpg

Plusy:
- jest inny - rewelacyjna kolorystyka (zobaczcie same: Buy the Cuddle Monster Supa Pushchair | Cosatto)
- lekki - około 7 - 8 kg.
- po złożeniu można go postawić w pionie (zajmuje mniej miejsca)
- można złożyć i rozłożyć jedną ręką (daję radę trzymając roczniaka na rękach)
- rozkłada się całkowicie na płasko
- ma ooooooogromną budę - jak wieje, można praktycznie całe dziecko przykryć
- da się mocno odchylić część materiału między budą a oparciem (super gdy dziecko śpi na spacerze latem)
- ma dwustronny śpiwór na zimę (jak się zabrudzi wystarczy obrócić, nie trzeba od razu prać), w którym są kieszenie na zmarznięte małe rączi
- śpiworek nie jest tylko na nogi ale też pod plecy (i też dwustronny - z jednej strony materiał, z drugiej polar)
- ma wkładkę spłycającą dla młodszych dzieci
- ma wysokie oparcie - dziecko długo pojeździ
- ma uchwyt do noszenia gdy jest złożony
- ma wyciągane rączki, więc mój Mąż, który jest wysoki, może sobie dostosować je pod siebie
- cały materiał z wózka można zdjąć i wyprać a nie tylko pojedyncze elementy
- przy budzie pojemna kieszeń na drobiazgi (zamyka się sama - na magnesy)
- w budzie zakrywane okienko z folią do podglądania dziecka
- w zestawie jest folia przeciwdeszczowa, więc nie trzeba dodatkowo dokupywać

Minusy:
- rączki do pchania są z takiej gąbki (wózek wielofunkcyjnym mam ze skórzanymi i to mi bardziej odpowiada)
- jest wąski (ale to chyba każda parasolka tak ma)
- nie ma dostępu do kosza, gdy oparcie jest rozłożone całkowicie na płasko
- dość wysoka cena ;)

Załączniki

• z1.jpg
    z1.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 133
Ostatnia edycja:
reklama
Swoją drogą to ciekawy blog z poradami wiec warto skorzystać. Wcześniej także polecałam McLarena bo sami mieliśmy wózek tej firmy i wszystko było w porządku,żadnych awarii,a poza tym był też wygodny i pradtyczny,np podczas zakupów.

Do góry