reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Asymetria ułożeniowa....???

Moja Oliwia w wieku 2 miesiecy tez miala zdiagnozowana asymetrie. Zwijala sie w rogalik na prawa strone (obnizone napiecie miesniowe z lewej strony). Od tamtej pory chodzilysmy na rehabilitacje i teraz (11-mcy) praktycznie nie ma sladu. Moge polecic dobra rehabilitantke w Warszawie w Babka Medica przy CH Arkadia. BabkaMedica - Przychodnia dla kobiet i dzieci NZOZ - zdrowie rodziny w najlepszych rkach Pani Joanna Chorąży. Przyjmuje tylko w soboty (trzeba zaklepac wizyte duzo wczesniej ale warto) a w inne dni w innym miejscu - gdzies na Ursynowie. Pozdrawiam, Ania

reklama
mój miał asypetrie lewostronną.główke przymal w jedna strone.nie lezał na brzuszku.Niestety trzeba na to masaże bo jak się do roku tego nie wykoryguje to robią operacje (tak z kreczem jest) moja ciotka jest rehabilitantką i masowała go w domu.To mówila ze nieraz dzieci przychodza do niej pózno i trudno jest to skorygowac a nie któreg ida na mały zabieg naciagniecia miesni czy coś takiego .ale w kazdym razie po roku jest takis zabieg.Mój miał 3 tygodnie i miał 2 serie po 2 tygodnie.Koleżanka była jak dziecko było starsze i już trwało to pare miesiecy.Ciotka tez opowiadała że maja tam dizecko 8 miesieczne i masakra tak płacze,niestety maja w planach 8 seri tyle ile miesiecy.miedzy seriami jest tydzień chyba odpoczynku

Ostatnia edycja:
Natalka w 3mcu miała stwierdzone przez neurologa obniżone napięcie główka-tułów i wzmożone napięcie w raczkach(zaciskała kciuki do środka)oraz lekka asymetrie,chodzimy na rehabilitacje juz 7 tygodni,jedno spotkanie w tyg,postępy już widać,asymetria zanikła samoistnie,skorygowała się sama,jeszcze przed rehabilitacją

Miałyście oprócz asymetrii ułożeniowej problem z dysplazją stawu biodrowego? Byłam z malutką na badaniach i lekarz stwierdził lekką dysplazję i zapisał poduszkę Frejki - spotkałyście się z teorią że równomierne usztywnienie ciała może pomóc na asymetrię? Dodam, że córka zwija się w rogalik w obie strony.

Do góry