Hej, jestem mamą dwójki dzieci. Są jak ogień i woda. Starsze bezproblemowe, więc to nie o nim. Młodsze natomiast to istny żywioł. Nie usiedzi 5 minut sama. Ciągle wierci się, gdzieś włazi, wszystko otwiera i wyrzuca. Nie skupia nawet uwagi na książeczkach, chociaż przynosi je do czytania. Od skończenia 2 miesięcy problemy ze snem, przed każdym zaśnięciem histeria. Po roku zaczęło być lepiej, teraz zasypia leżąc obok i się wiercąc. W momencie kiedy czegoś jej się zakaże lub nie może czegoś zrobić jest niesamowita histeria... Zabiera bratu zabawki, pokazuje, że ma i zwiewa. Jakby na złość mu robiła. W wózku nie wysiedzi, za rączkę chodzić nie chce, ucieka gdzie jej się zamarzy, z rąk się wyrywa. Nigdzie nie można z nią pójść bo wszędzie łazi. Po kościele gania wokół filaru, albo wdrapuje się na ołtarz. Z synem nie miałam takich akcji. Czy faktycznie z tego wyrośnie, czy to jakieś ADHD? Pocieszcie mnie proszę, bo zwariuje...
reklama
gorzka.kawa
Fanka BB :)
Mam dwoje dzieci. Jedno jest bardzo spokojne, a drugie też bym powiedziała żywiołowe. Czyli jak u Ciebie, ogień i woda. Co prawda nie mam problemu ze snem, ale też zabiera zabawki, w sklepie jak nie siedzi w wózku to jest wszędzie. Mi się wydaje, że to po prostu taki wiek i zaraz przejdzie. Chociaż już widze, że będzie bardziej energiczne
To pierwsze dziecko to tzw. ,,dziecko podpucha", żeby ludzie zaczęli planować drugie mój na szczęście pierwszy jest taki jak opisujesz swojego młodszego, więc decyzję o drugim odkładam na razie na daleką przyszłość
Kościół z 1,5-rocznym dzieckiem? Odważnie. Dla mnie to jest poza jakimkolwiek wyobrażeniem, że on mialby godzinę przesiedzieć. Może jak będzie miał 18 lat to się uda
Kościół z 1,5-rocznym dzieckiem? Odważnie. Dla mnie to jest poza jakimkolwiek wyobrażeniem, że on mialby godzinę przesiedzieć. Może jak będzie miał 18 lat to się uda
Hopeless
U nas też pierwsze to takie żywioł, że na razie rezygnujemy z kolejnego potomstwaTo pierwsze dziecko to tzw. ,,dziecko podpucha", żeby ludzie zaczęli planować drugie mój na szczęście pierwszy jest taki jak opisujesz swojego młodszego, więc decyzję o drugim odkładam na razie na daleką przyszłość
U siostry starsza to anioł, a młodszy daje taaaak w kość, że też zrezygnowali z kolejnego dziecka U niego nie wyszło nic z zaburzeń, po prostu taki temperament ☺ A badany był przez różnych specjalistów ☺
olka11135
Hej, jestem mamą dwójki dzieci. Są jak ogień i woda. Starsze bezproblemowe, więc to nie o nim. Młodsze natomiast to istny żywioł. Nie usiedzi 5 minut sama. Ciągle wierci się, gdzieś włazi, wszystko otwiera i wyrzuca. Nie skupia nawet uwagi na książeczkach, chociaż przynosi je do czytania. Od skończenia 2 miesięcy problemy ze snem, przed każdym zaśnięciem histeria. Po roku zaczęło być lepiej, teraz zasypia leżąc obok i się wiercąc. W momencie kiedy czegoś jej się zakaże lub nie może czegoś zrobić jest niesamowita histeria... Zabiera bratu zabawki, pokazuje, że ma i zwiewa. Jakby na złość mu robiła. W wózku nie wysiedzi, za rączkę chodzić nie chce, ucieka gdzie jej się zamarzy, z rąk się wyrywa. Nigdzie nie można z nią pójść bo wszędzie łazi. Po kościele gania wokół filaru, albo wdrapuje się na ołtarz. Z synem nie miałam takich akcji. Czy faktycznie z tego wyrośnie, czy to jakieś ADHD? Pocieszcie mnie proszę, bo zwariuje...
U mnie trzecie dziecko takie jest. A ma 10 miesięcy. Jedynie ze snem jest ojej bo zasypia z piersią w buzi więc nie krzyczy ale ręce i nogi przy tym w ruchu
Niemniej myślę, że tak w przyszłości jest szansa na diagnozę adhd
U nas też pierwsze to takie żywioł, że na razie rezygnujemy z kolejnego potomstwa
U siostry starsza to anioł, a młodszy daje taaaak w kość, że też zrezygnowali z kolejnego dziecka U niego nie wyszło nic z zaburzeń, po prostu taki temperament ☺ A badany był przez różnych specjalistów ☺
Moja pierworodna taka jest. 3 lata czekalismy z decyzja o kolejnym dziecku z tego powodu mloda za to aniol, jakby dziecka nie bylo.
ciekawostka
Zaciekawiona BB
U nas to samo od skonczenia 2 msc ż
Dopiero ma pól roczku , a turlajac sie potrafi zwiedzic caly pokój, caly czas w ruchu .
Jak klade go do spania mimo ze daje oznaki ze jest spiacy ,padniety to jest histeria bo przeciez atrakcje mu uciekna podczas snu
Jak go wezme na ręce to szybko sie nudzi i marudzi musze z nim chodzic zwiedzac kazdy kąt )
Az sie boje pomyslec co bedzie jak zacznie chodzic .. pewnie bedzie wesoło
Dopiero ma pól roczku , a turlajac sie potrafi zwiedzic caly pokój, caly czas w ruchu .
Jak klade go do spania mimo ze daje oznaki ze jest spiacy ,padniety to jest histeria bo przeciez atrakcje mu uciekna podczas snu
Jak go wezme na ręce to szybko sie nudzi i marudzi musze z nim chodzic zwiedzac kazdy kąt )
Az sie boje pomyslec co bedzie jak zacznie chodzic .. pewnie bedzie wesoło
Msszczotka
Moja pierwsza taka, wlansie jestem w drugiej ciąży z założeniem że gorzej być nie możeHej, jestem mamą dwójki dzieci. Są jak ogień i woda. Starsze bezproblemowe, więc to nie o nim. Młodsze natomiast to istny żywioł. Nie usiedzi 5 minut sama. Ciągle wierci się, gdzieś włazi, wszystko otwiera i wyrzuca. Nie skupia nawet uwagi na książeczkach, chociaż przynosi je do czytania. Od skończenia 2 miesięcy problemy ze snem, przed każdym zaśnięciem histeria. Po roku zaczęło być lepiej, teraz zasypia leżąc obok i się wiercąc. W momencie kiedy czegoś jej się zakaże lub nie może czegoś zrobić jest niesamowita histeria... Zabiera bratu zabawki, pokazuje, że ma i zwiewa. Jakby na złość mu robiła. W wózku nie wysiedzi, za rączkę chodzić nie chce, ucieka gdzie jej się zamarzy, z rąk się wyrywa. Nigdzie nie można z nią pójść bo wszędzie łazi. Po kościele gania wokół filaru, albo wdrapuje się na ołtarz. Z synem nie miałam takich akcji. Czy faktycznie z tego wyrośnie, czy to jakieś ADHD? Pocieszcie mnie proszę, bo zwariuje...
reklama
Guni85
O tototo. My myśleliśmy że takie wszystkie dzieci są mając pierwsza córka i zastanawialiśmy się o co tym ludziom chodzi???Że starszą byłam ostatnio w centrum handlowym (jest pod domem żadna wycieczka) i moje młodsze bliźniaczki,zaraz 5latki pytają: ,,Mamo a dlaczego z nami nigdy nie byłaś w tym centrum???"Wszystko przez neta jak Boga kochamTo pierwsze dziecko to tzw. ,,dziecko podpucha", żeby ludzie zaczęli planować drugie mój na szczęście pierwszy jest taki jak opisujesz swojego młodszego, więc decyzję o drugim odkładam na razie na daleką przyszłość
Podziel się: