beata26
szczęśliwa mamusia :)
Witam serdecznie, mam do Pani pytanie, mój szef ma kilka sklepów w różnych miejscowościach, ogólnie zatrudnia w firmie ok 15 osób na umowy o pracę, plus kilka na zlecenie. Od nowego roku chce zamknąć 3 sklepy i zwolnić mnie i 2 inne dziewczyny (łącznie po jednej w każdym sklepie - sklepy jednoosobowe). Każda z nas ma umowę na czas nieokreślony, 3 mczny okres wypowiedzenia. Moje pytania są następujące:
1) czy zwolnienie 3 osób - zamknięcie 3 punktów - oznacza zwolnienia grupowe w tak małej firmie? czy jeśli tak to przysluguje nam jakaś odprawa?
2) skoro mamy 3 mczny okres wypowiedzenia to kto decyduje o tym, czy będziemy w tym czasie pracować czy już nie, jeśli szef zdecyduje że juz nie pracujemy to musi nam za te 3 mce zapłacić ?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam
Beata
1) czy zwolnienie 3 osób - zamknięcie 3 punktów - oznacza zwolnienia grupowe w tak małej firmie? czy jeśli tak to przysluguje nam jakaś odprawa?
2) skoro mamy 3 mczny okres wypowiedzenia to kto decyduje o tym, czy będziemy w tym czasie pracować czy już nie, jeśli szef zdecyduje że juz nie pracujemy to musi nam za te 3 mce zapłacić ?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam
Beata