Nie muszę nikomu się tłumaczyć czy ciąża jest zagrożona czy nie - może są kobiety które chętnie o tym mówią ja nie muszę się tłumaczyć. Jeżeli miała kto za Ciebie dźwigać to super, tylko się cieszyć a ja poraz kolejny napiszę że jestem sama. Nie mam zamiaru się nikomu tłumaczyć bo to moje życie i moja ciążaCiąża to nie choroba- nie dostaniesz na to zwolnienia no takowe nie istnieje. A jak masz problem to powiedz pracodawcy o ciąży i niech ktoś inny to dźwiga a nie Ty. Nie rozumiem z czym masz problem autorko?
Jak pójdziesz na L4 to trochę pod oszustwo podbiega bo nie piszesz nic o zagrożonej ciąży , nic a nic. Jedynie na zagrożoną ciążę mogłabyś prosić o L4 bo wtedy jest to zrozumiałe.
A i to nie ma nic do tego,że opłacasz składki. Każda z Nas opłaca.
Ja w pierwszej ciąży pracowałam, jak miałam dźwigać to robił to ktoś inny po prostu. Nie poszłam na L4 bo ewidentnie byłoby to nie fair wobec koleżanek z pracy. Miałam po prostu lepiej zorganizowane stanowisko przez szefa/szefową.
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Ale jeżeli masz ciążę zagrozoną to lekarz wystawia L4 i nikt z tym nie dyskutuje i w sumie to nie ma tematuNie muszę nikomu się tłumaczyć czy ciąża jest zagrożona czy nie - może są kobiety które chętnie o tym mówią ja nie muszę się tłumaczyć. Jeżeli miała kto za Ciebie dźwigać to super, tylko się cieszyć a ja poraz kolejny napiszę że jestem sama. Nie mam zamiaru się nikomu tłumaczyć bo to moje życie i moja ciąża

93kora
Znam takie przypadki ze szkolnych lat, tragedia ...Od dzisiaj jak powie, że nie chce iść na trening to powiem spoko - nie idź. Powiedz trenerowi, że Cie noga boli. A potem idź pobiegaj ze znajomymi czy idź z koleżankami do kina
W końcu powinnam chcieć dla niej jak najlepiejpokazać jej jak należy kłamać, kombinować i oszukiwać
![]()
A później dziecko będzie kłamało rodzica, tak koło się zatoczy i może ale nie musi czasem dojść do tragedii bo prawdy nie będzie chciało powiedzieć bo wygodniejsze kłamstwo

Ja starszemu i młodszemu zawsze uczciwość i prostolinijność.
A z tym najlepiej to chodziło mi ogólnie

93kora
Jak można chętnie mówić o tym, że ciążą jest zagrożona ?Nie muszę nikomu się tłumaczyć czy ciąża jest zagrożona czy nie - może są kobiety które chętnie o tym mówią ja nie muszę się tłumaczyć. Jeżeli miała kto za Ciebie dźwigać to super, tylko się cieszyć a ja poraz kolejny napiszę że jestem sama. Nie mam zamiaru się nikomu tłumaczyć bo to moje życie i moja ciąża
Nikt Ci się tłumaczyć nie karze, Twoje sumienie niczyje inne.
Ale szefa powinnaś poinformować,że jesteś w ciąży. Może znalazłby jakieś inne rozwiązanie.
Nie muszę nikomu się tłumaczyć czy ciąża jest zagrożona czy nie - może są kobiety które chętnie o tym mówią ja nie muszę się tłumaczyć. Jeżeli miała kto za Ciebie dźwigać to super, tylko się cieszyć a ja poraz kolejny napiszę że jestem sama. Nie mam zamiaru się nikomu tłumaczyć bo to moje życie i moja ciąża
No to się nie tłumacz...?
Na ładne oczy lekarz nie daje zwolnień. Ciąża sama w sobie stanem chorobowym nie jest, już dziewczyny mówiły to 100 razy.
Nawet jeśli dostaniesz L4 na ładne oczy bo wyprosisz, to spodziewaj się kontroli bo teraz baaardzo przyglądają się ciężarnym, z resztą jak widać bardzo słusznie.

olka11135
Nie muszę nikomu się tłumaczyć czy ciąża jest zagrożona czy nie - może są kobiety które chętnie o tym mówią ja nie muszę się tłumaczyć. Jeżeli miała kto za Ciebie dźwigać to super, tylko się cieszyć a ja poraz kolejny napiszę że jestem sama. Nie mam zamiaru się nikomu tłumaczyć bo to moje życie i moja ciąża
Masz ciążę zagrożona i pytasz czy i kiedy iść na L4? Błagam. Nie rozmieszaj mnie. I po raz kolejny naprawdę uważaj czego sobie życzysz

Ale w sumie czego oczekiwać od osoby która nie odróżnia niepłodności od bezpłatności.
Bardzo ciekawe, że tu masz już ciążę zagrożona, a na innym wątku zupełnie nie

Ale tak już jest z kłamczuchami

Niech kontrolują, w końcu to ich pracaNo to się nie tłumacz...?
Na ładne oczy lekarz nie daje zwolnień. Ciąża sama w sobie stanem chorobowym nie jest, już dziewczyny mówiły to 100 razy.
Nawet jeśli dostaniesz L4 na ładne oczy bo wyprosisz, to spodziewaj się kontroli bo teraz baaardzo przyglądają się ciężarnym, z resztą jak widać bardzo słusznie.![]()
"Nie muszę się nikomu tłumaczyć czy jest zagrożona czy nie jest"Masz ciążę zagrożona i pytasz czy i kiedy iść na L4? Błagam. Nie rozmieszaj mnie. I po raz kolejny naprawdę uważaj czego sobie życzysz
Ale w sumie czego oczekiwać od osoby która nie odróżnia niepłodności od bezpłatności.
Bardzo ciekawe, że tu masz już ciążę zagrożona, a na innym wątku zupełnie nie
Ale tak już jest z kłamczuchami![]()
olka11135
No to się nie tłumacz...?
Nawet jeśli dostaniesz L4 na ładne oczy bo wyprosisz, to spodziewaj się kontroli bo teraz baaardzo przyglądają się ciężarnym, z resztą jak widać bardzo słusznie.![]()
Ja jeszcze dodam, że lekarz za lewe zwolnienie możne dostać nawet prawo do wykonywania zawodu

Autorka nawet nie była u lekarza, ale ciąża już jest niesamowicie zagrożona. Oczywiście tylko do majówki

reklama
93kora
"Nie muszę się nikomu tłumaczyć czy jest zagrożona czy nie jest"

Podziel się: