reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zwolnienie lekarskie

Ciąża to nie choroba- nie dostaniesz na to zwolnienia no takowe nie istnieje. A jak masz problem to powiedz pracodawcy o ciąży i niech ktoś inny to dźwiga a nie Ty. Nie rozumiem z czym masz problem autorko?

Jak pójdziesz na L4 to trochę pod oszustwo podbiega bo nie piszesz nic o zagrożonej ciąży , nic a nic. Jedynie na zagrożoną ciążę mogłabyś prosić o L4 bo wtedy jest to zrozumiałe.

A i to nie ma nic do tego,że opłacasz składki. Każda z Nas opłaca.
Ja w pierwszej ciąży pracowałam, jak miałam dźwigać to robił to ktoś inny po prostu. Nie poszłam na L4 bo ewidentnie byłoby to nie fair wobec koleżanek z pracy. Miałam po prostu lepiej zorganizowane stanowisko przez szefa/szefową.
Nie muszę nikomu się tłumaczyć czy ciąża jest zagrożona czy nie - może są kobiety które chętnie o tym mówią ja nie muszę się tłumaczyć. Jeżeli miała kto za Ciebie dźwigać to super, tylko się cieszyć a ja poraz kolejny napiszę że jestem sama. Nie mam zamiaru się nikomu tłumaczyć bo to moje życie i moja ciąża

reklama
Nie muszę nikomu się tłumaczyć czy ciąża jest zagrożona czy nie - może są kobiety które chętnie o tym mówią ja nie muszę się tłumaczyć. Jeżeli miała kto za Ciebie dźwigać to super, tylko się cieszyć a ja poraz kolejny napiszę że jestem sama. Nie mam zamiaru się nikomu tłumaczyć bo to moje życie i moja ciąża
Ale jeżeli masz ciążę zagrozoną to lekarz wystawia L4 i nikt z tym nie dyskutuje i w sumie to nie ma tematu 🤷‍♀️

Od dzisiaj jak powie, że nie chce iść na trening to powiem spoko - nie idź. Powiedz trenerowi, że Cie noga boli. A potem idź pobiegaj ze znajomymi czy idź z koleżankami do kina 🤦🏼‍♀️

W końcu powinnam chcieć dla niej jak najlepiej 🤡 pokazać jej jak należy kłamać, kombinować i oszukiwać 😅
Znam takie przypadki ze szkolnych lat, tragedia ...
A później dziecko będzie kłamało rodzica, tak koło się zatoczy i może ale nie musi czasem dojść do tragedii bo prawdy nie będzie chciało powiedzieć bo wygodniejsze kłamstwo 🙃.

Ja starszemu i młodszemu zawsze uczciwość i prostolinijność.

A z tym najlepiej to chodziło mi ogólnie 🙂.

Jak można chętnie mówić o tym, że ciążą jest zagrożona ?

Nikt Ci się tłumaczyć nie karze, Twoje sumienie niczyje inne.
Ale szefa powinnaś poinformować,że jesteś w ciąży. Może znalazłby jakieś inne rozwiązanie.

No to się nie tłumacz...?
Na ładne oczy lekarz nie daje zwolnień. Ciąża sama w sobie stanem chorobowym nie jest, już dziewczyny mówiły to 100 razy.

Nawet jeśli dostaniesz L4 na ładne oczy bo wyprosisz, to spodziewaj się kontroli bo teraz baaardzo przyglądają się ciężarnym, z resztą jak widać bardzo słusznie. 🤷🏻‍♀️

Masz ciążę zagrożona i pytasz czy i kiedy iść na L4? Błagam. Nie rozmieszaj mnie. I po raz kolejny naprawdę uważaj czego sobie życzysz 🤡

Ale w sumie czego oczekiwać od osoby która nie odróżnia niepłodności od bezpłatności.

Bardzo ciekawe, że tu masz już ciążę zagrożona, a na innym wątku zupełnie nie 🤡

Ale tak już jest z kłamczuchami 🤷‍♀️

Na ładne oczy lekarz nie daje zwolnień. Ciąża sama w sobie stanem chorobowym nie jest, już dziewczyny mówiły to 100 razy.

Nawet jeśli dostaniesz L4 na ładne oczy bo wyprosisz, to spodziewaj się kontroli bo teraz baaardzo przyglądają się ciężarnym, z resztą jak widać bardzo słusznie. 🤷🏻‍♀️
Niech kontrolują, w końcu to ich praca

Masz ciążę zagrożona i pytasz czy i kiedy iść na L4? Błagam. Nie rozmieszaj mnie. I po raz kolejny naprawdę uważaj czego sobie życzysz 🤡

Ale w sumie czego oczekiwać od osoby która nie odróżnia niepłodności od bezpłatności.

Bardzo ciekawe, że tu masz już ciążę zagrożona, a na innym wątku zupełnie nie 🤡

Ale tak już jest z kłamczuchami 🤷‍♀️
"Nie muszę się nikomu tłumaczyć czy jest zagrożona czy nie jest"

Ja jeszcze dodam, że lekarz za lewe zwolnienie możne dostać nawet prawo do wykonywania zawodu 🙈
Autorka nawet nie była u lekarza, ale ciąża już jest niesamowicie zagrożona. Oczywiście tylko do majówki 🤡😅

reklama
"Nie muszę się nikomu tłumaczyć czy jest zagrożona czy nie jest"

pinocchio GIF

Do góry