Cześć dziewczyny , jestem w 5 tygodniu ciąży , byłam u ginekologa poprosiłam go o zwolnienie - wypisał mi oświadczenie (ciąża -wczesna - prace lekkie ) Mam ciężką prace ( nie ma tam prac lekkich- jest to podnoszenie ciężkich kartonów ok 15 kg a nawet wiecej ) - pracuje na produkcji -(plastiku) - mówimy na to trucizna - No tak jest plastik to trucizna . Ginekolog nie chce mi dać zwolnienia co robić .?
reklama
Ciążą to nie choroba - JA DOSKOLANE O TYM WIEM ... Z tymże pracuje też w nocy 23-7 ... . U ginekologa to była pierwsze wizyta dał mi skierowanie na badanie itp . - wszystko już zrobiłam ... Czy jak pójde do innego ginekologa da mi zwolnienie . ?
reklama
slonce To nie była uwaga do Ciebie. Przede wszystkim kobieta w ciąży nie może pracować w nocy, ale to pracodawca powinien jej ustalić grafik tak, aby nie musiała tego robić.
Co do pytania czy inny da zwolnienie - w Twoim przypadku jest na to duża szansa, bo masz taką specyfikę pracy.
Co do pytania czy inny da zwolnienie - w Twoim przypadku jest na to duża szansa, bo masz taką specyfikę pracy.
Dzieki - bo już naprawde nie wiem co robic . chodze do tej pracy i sie mecze ....slonce To nie była uwaga do Ciebie. Przede wszystkim kobieta w ciąży nie może pracować w nocy, ale to pracodawca powinien jej ustalić grafik tak, aby nie musiała tego robić.
beatka10123
Fanka BB :)
Przywilejem kobiety w ciąży jest to ze może być na zwolnieniu cala ciaze! Nie robi Ci laski ze wypisze. Zawsze możesz sciemnic ze boli Cie podbrzusze
Po pierwsze lekarza możesz sobie zmieniać ile Ci sie podoba ja za 3 razem znalazłam dopiero lekarza którym naprawdę jestem
zachwycona.
Po drugie kobieta w ciąży nie może pracować w nocy.
Ja odrazu powiedziałam jaka mam prace i dal mi jak pojawił sie zarodek na miesiąc i od początku jestem
Moje koleżanki tez nie miały z tym problemu
Nie wyobrażam sobie w ciąży latać do pracy później płacz ze cos sie dzieje.
Od połowy mialam zagrożona bo szyjka sie skracala
Uwazam ze jak mamy taki przywilej to trzeba z niego korzystać bo jeszcze sie napracujemy a pracodawcy jakby mogli to by sie nie patyczkowali
Możesz powiedzieć w pracy ze jesteś w ciąży jak masz umowe to nic Ci juz nie zrobią.
Idz do innego gin bo to zależy od lekarza nie każdy jest hamem.
Lekarz zawsze moze wpisać ze wymiotujesz itp
A najlepiej idź prywatnie.
zachwycona.
Po drugie kobieta w ciąży nie może pracować w nocy.
Ja odrazu powiedziałam jaka mam prace i dal mi jak pojawił sie zarodek na miesiąc i od początku jestem
Moje koleżanki tez nie miały z tym problemu
Nie wyobrażam sobie w ciąży latać do pracy później płacz ze cos sie dzieje.
Od połowy mialam zagrożona bo szyjka sie skracala
Uwazam ze jak mamy taki przywilej to trzeba z niego korzystać bo jeszcze sie napracujemy a pracodawcy jakby mogli to by sie nie patyczkowali
Możesz powiedzieć w pracy ze jesteś w ciąży jak masz umowe to nic Ci juz nie zrobią.
Idz do innego gin bo to zależy od lekarza nie każdy jest hamem.
Lekarz zawsze moze wpisać ze wymiotujesz itp
A najlepiej idź prywatnie.
To nie jest żaden przywilej...
Ja nie wiem skąd taka roszczeniowość u młodych ludzi...
Ciąża chorobą nie jest - natomiast jeśli są komplikacje, to zwolnienie jest wskazane.
Jeśli jest wszystko w porządku - nie widzę powodu, dla którego lekarz odmówi wystawienia zwolnienia.
Ciąża chorobą nie jest - natomiast jeśli są komplikacje, to zwolnienie jest wskazane.
Jeśli jest wszystko w porządku - nie widzę powodu, dla którego lekarz odmówi wystawienia zwolnienia.
beatka10123
Fanka BB :)
To jest przywilej nadany i zaakceptowany przez panstwo polskie. Nie rozumiem dlaczego ktoś ma decydowac za mnie czy mam pracowac skoro NIE MUSZE.To nie jest żaden przywilej...
Jak komuś podoba sie pracować z brzuchem to niech pracuje .
Komplikacje właśnie mogą się pojawić w każdej chwili ja bez pracy i mialam.
Poza tym powiedziałam pracodawcy sa różni i gdyby nie to ze mamy takie prawo to wszystkie kobiety w ciąży by zwalaniali.
I nie kazdy ma pracę lekka itp
Pani z tego co wiem pracuje na produkcji stanie w jednym miejscu dźwiganie zmiany wstawanie wcześnie rano i nie wiadomo co jeszcze nie przesadzajmy..a 1 trymestr najgorszy.
Komplikacje właśnie mogą się pojawić w każdej chwili ja bez pracy i mialam.
Poza tym powiedziałam pracodawcy sa różni i gdyby nie to ze mamy takie prawo to wszystkie kobiety w ciąży by zwalaniali.
I nie kazdy ma pracę lekka itp
Pani z tego co wiem pracuje na produkcji stanie w jednym miejscu dźwiganie zmiany wstawanie wcześnie rano i nie wiadomo co jeszcze nie przesadzajmy..a 1 trymestr najgorszy.
reklama
Podziel się: