reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"zwisanie jak leniwiec" - nieprawidłowa postawa dziecka

Witam,
mam pytanie, czy obawiać się kiedy dziecko leży jak leniwiec na oparciu bocznym łóżka? (jest trochę zgarbiona) problem występuje jak jest sama i ogląda bajki. Gdy ktoś wchodzi szybko zeskakuje z oparcia, spowodowane jest to prawdopodobnie tym, że zwracaliśmy jej uwagę. Widać że się wstydzi jednak dalej tak robi jak by to lubiła. Robi tak już prawie rok, a ma 3,5 roku. na początku myśleliśmy że jest to jakaś wysypka/ uczulenie/ podrażnienie jednak nic nie było.
I tutaj wracam do mojego pytania czy obawiać się takiej postawy u dziecka, czy jakoś walczyć z tym jeżeli tak to w jaki sposób? jeżeli nie to jak sprawić by dziecko się już nie bało i nie zeskakiwało szybko jak ktoś wejdzie?
pozdrawiam

Załączniki

• DSC04071.JPG
    DSC04071.JPG
    346 KB · Wyświetleń: 249
  • DSC04072.JPG
    DSC04072.JPG
    357,2 KB · Wyświetleń: 240
reklama
a1801 a może córka się masturbuje? Przepraszam, że tak z grubej rury wypaliłam, ale z tego co opisujesz jest to możliwe a takie małe dzieci też to robią.. Wstydzi się i dlatego zeskakuje jak ją "nakryjecie"..

a1801 nie chce Cię wprowadzić w błąd, dlatego nic nie doradze bo nie mam pojęcia co w takiej sytuacji robić.. Może ktoś inny coś pomoże??

Do góry