reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zwiekszona wydzielina w 16 tygodniu ciazy , miala ktoras z was ??

pchelka10.05

Zadomowiona(y)
Miasto
grudziądz
witam jestem obecnie w 16 tygodniu ciąży
od tygodnia zauważyłam zwiekszona wydzieline z pochwy , wodnista ,przeźroczystą bez zapachu.
tydzień temu mówiłam o tym ginekologowi na wizycie kontrolnej , sprawdził i powiedział ze nie sączy ani nie sa to wody płodowe . Czuje jakbym miała dni płodne takie uczucie wilgoci . a moze to jest naturalne zwiększenie wydzieliny w 2 trymestrze ?? Macie tak kobietki ??

reklama
Rozwiązanie
Ja miałam i okazało się że szyjka się skraca co oczywiście nie musi być tak u Ciebie ,bo większośc kobiet w ciaży tak ma i jest to naturalny stan fizjiologiczny w ciąży .Poproś na wizycie o zbadanie szyjki
szyjka skraca sie niestety u mnie ☹
w 1 ciąży tez w podobnym czasie mi sie skracala
30 października sie okaże czy skrocila sie bardziej ( teraz ma niestety tylko 2,7 cm ) jezeli sie skrocila to zakładamy passer czy jakoś tak
Ja właśnie tydzień temu byłam z takim problemem u ginekologa. Wydzielina dokładnie taka jak opisujesz wodnista i przeźroczysta i bez zapachu. Przestraszyłam się, że to właśnie mogą być wody i musiałam skonsultować, żeby być spokojna. No i doktor po badaniu powiedział, że w ciąży tak może być i nawet jak jest dużo wydzieliny to nie ma się czym przejmować. Pobrał wymaz z pochwy jeszcze ale też wyszło wszystko dobrze. Także nic się nie martw, takie uroki ciąży :)

Ja wylądowałam z podobną przypadłością na ip w 20 tc i pomimo wielkiego focha pielęgniar (?!?!) lekarz bardzo dokładnie mnie zbadał (fotel+usg) i stwierdził że to fizjologiczna wydzielina i wszystko jest ok [emoji4] także widzisz dużo kobiet tak ma a jeżeli lekarz potwierdził że to nie są wody ani infekcja to możesz spać spokojnie [emoji4]

Ja wylądowałam z podobną przypadłością na ip w 20 tc i pomimo wielkiego focha pielęgniar (?!?!) lekarz bardzo dokładnie mnie zbadał (fotel+usg) i stwierdził że to fizjologiczna wydzielina i wszystko jest ok [emoji4] także widzisz dużo kobiet tak ma a jeżeli lekarz potwierdził że to nie są wody ani infekcja to możesz spać spokojnie [emoji4]
ja tez miałam właśnie takie badanie
dokladnie sprawdził gin na fotelu i nie powiem bylo dość nieprzyjemne badanie , do tego usg i stwierdził ze jest ok .

Ja miałam i okazało się że szyjka się skraca co oczywiście nie musi być tak u Ciebie ,bo większośc kobiet w ciaży tak ma i jest to naturalny stan fizjiologiczny w ciąży .Poproś na wizycie o zbadanie szyjki

szyjka skraca sie niestety u mnie ☹
w 1 ciąży tez w podobnym czasie mi sie skracala
30 października sie okaże czy skrocila sie bardziej ( teraz ma niestety tylko 2,7 cm ) jezeli sie skrocila to zakładamy passer czy jakoś tak

Rozwiązanie
reklama
reklama
Do góry