Nie aż tak krótki, bo właściwie zaczęliśmy już dwa lata temu ale wtedy mi odkryli pcos i na to się liczyłam, dlatego sobie odposcilismy, dopiero od niedawna mam dobre wyniki, a raczej miałam, dlatego pierwszy raz uwierzyłam że może się udać. Ja jestem bardzo emocjonalną osoba, dlatego wszystko mocno przeżywam.Hej
To krótki czas starania masz jeszcze za sobą u mnie potrzebne były trzy lata, z tym że ja po zrobionych zwykłych badaniach, które wyszły dobrze, nie robiłam dalszej diagnostyki bo postanowiłam żyć w stylu "co ma być to będzie". I tak zleciały, 3 lata. Też miałam pcos, cykle nieregularne, czasem 60 dni bez miesiączki.
Ale w ostatnim półroczu postanowiłam schudnąć. Jadłam dwa-trzy posiłki dziennie tylko w ciągu 8godzin doby. Ograniczyłam słodycze. Do tego ruch, spacery i starałam się wysypiać. Schudłam 10 kilo, startowałam z wagi 65kg przy wzroście 155.
Zaczęłam planować swoje życie na kilka miesięcy w przód: zapisałam się na studia, szukałam fajnych miejsc na wyjazdy, wycieczki. Szukałam zawodów sportowych, w których mogłabym wziąć udział. Cały czas brałam witaminy dla starających się o dziecko. W pewnym momencie głowa sama odpuściła i się udało
Tobie też się uda
Co do zmiany trybu życia to również staramy się oboje, zmienić nawyki żywieniowe, wprowadzić różne aktywności ale nie zawsze jest lekko Super, ze Tobie się udało i podziwiam wytrwałość.