reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zmienić lekarza czy iść do szpitala?:(

Witam mamusię. Mama problem . W piątek byłam na pierwszy m badaniu od kad na testach pojawiały się dwie kreski co jeden test to ciemniejsza kreska. Wiec poszłam do lekarza i powiedziano mi że mam obumarla ciąże a za chwilę że pusty pęcherzyk lub za wczesna ciąża . Nie powiedział nic wiecej tylko skierował mnie do szpitala na wyczyszczenie. Co mam robić jestem załamana.:( CZY iść w poniedziałek do szpitala czy do innego lekarza??:(

reklama
Ja bym sprawdziła ta informacje jeszcze u jednego lekarza. Mam porównanie u kilku ginekologów z różnym sprzętem,jak ktoś ma stare usg nie jest wstanie za wiele określić po pierwszym badaniu a określenie ze to albo wczesna ciąża albo coś tam albo coś tam jest na pewno do sprawdzenia. W pierwszych tyg ciąży faktycznie niewiele widać na usg. Polecam zatem badanie betaHCG możesz je zrobić na własny koszt około 20-30zlw najbliższym laboratorium. Wynik powyżej 5 wskazuje na ciążę,należy badanie powtórzyć po 48h jeżeli będzie przyrost o około 60% to ciąża się rozwija. Na tak wczesnym etapie badanie z krwi będzie myślę najbardziej miarodajne :-) głowa do góry! Nie spiesz się z zabiegiem!

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana, który to tydzień?
Ja miałam dwie nierozwijające się ciąże i (6-7 tydz) i dochodziło do samoistnego poronienia, nie musiałam mieć zabiegów.
Idź do jeszcze jednego lekarza. Do szpitala zawsze możesz się też zgłosić, nie mogą ci zrobić zabiegu bez sprawdzenia co i jak.
Oprócz tego zrób bthcg jak piszą dziewczyny.
Nie trać jeszcze wiary. Być może miałaś później owulację?

Do góry