reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zmiana wózka na typową spacerówkę

Niedawno odkryłam, że roan też ma swoją typową spacerówkę - HUGO. Niestety nie widziałam na żywo. Poza tym interesujący jest x-lander wersja x1 i zooty wersja eagle. Żadnego jak do tej pory nie udało mi się zobaczyć w realu :no:

reklama
hugo nie jest dobrym wózkiem - a napewno nie jest wiekszym wózkiem :)

x landery są jednymi z lepszych wózków - spacerówek - ale nadal cięzkich - przy Piotrku się nad nią zastanawiałam (bo kupowałam wózek jak Piotrek miał 5 miesięcy - wcześniej miałam po kuzynce), ale był drogi...

teraz w x landerach nie podobo mi się ten szeroki rozstaw tylnich kół...

Mu jeździmy implastem driverem, od jakiegos czasu już spacerówką i jest ok. Nie myśllelismy o kupnie typowej spacerówki, bo ta sie sprawdza. Kubas ma dużo miejsca, fajnie się skręca, tylko trochę ciężki ten wóz... Na szczęście jak się mieszka na wsi, i nie trzeba wózka po schodach taszczyć, to jest ok.

Mnie absolutnie nie zależy na lekkości wózka. Do sklepu mam maxi taxi citi i nigdy w życiu bym na co dzień takim wózkiem dziecka nie woziła - zero amortyzacji, za małe kółka za nasze wyboje. Poza tym jeden wózek chcemy wywieźć do dziadków i po części dlatego też szukamy drugiego - dużego, na dużych pompowanych kółkach i max wygodnego.

Azik napisz proszę czemu Hugo jest zły. Jak już pisałam wcześniej, ani jednego z tych, które wcześniej wymieniłam nie widziałam na oczy, więc jestem ciekawa opinii.

jest to niski, nieporęczny wózek, łatwo, szybko siada...

z wózków cięzkich typowych spacerówke po moich doświadczeniato chyba najlepsze są x landery i jak masz kasę to nawet nie masz co patrzeć na inne :)

zwłaszcza że steąż może ci się przydać dla drugiego dzidziolka (wystraczy dokupić gondolę ... :)

jeżeli nie przeszkadza Ci szeroki i ciężki wózek to x lander wygrywa - dla mnie w tej byłby zły bo mam windę, wąskie wejścia w komuniakcji miejskiej i pociągowej (a nie ma autka) i waga.

reklama
Ja mam mutsy rider i jestem z niego bardzo zadowolona. Moze nie jest lekki -15 kg, ale jest dosc miekki, ma 4 duze pompowane kola i skretna tylna os dzieki czemu prowadzi sie go lekko i manewruje jedna reka. jedyne co w nim mi sie nie podobalo to .....cena :-(

Do góry