Nan rajie pytanie. Czy dziecko moze miec biegunkę od zmiany wody do mleka. Już któryś raz z kolei po wizycie u dziecka u dziadków w unnym mieście dziecko ma biegunkę. Zazwyczaj jedziemy tak w piątek i wracamy w niedziele. I już w niedzielę u dziecka jest biegunka trwająca 2 dni bez gorączki i innych objawów. Zdarzyło sie juz tak 4 raz i się zastanawiam czy to moze byc od wody lub wogole moze ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny
reklama
No ja to sama juz nie wiem teraz spróbujemy gotować wodę u dziadków taka z butelki. Pierwsza moja myśl to też właśnie była wodaA ja uważam, że woda może mieć znaczenie. Ja będąc już wiekowa czasami mam problemy gastryczne po zmianie właśnie miejsca i wody. Także może rzeczywiście w tym tkwi problem. Bardziej bym to obstawiała niż słodycze.
reklama
Moim zdaniem to może być woda. Przegotowanie wody nie pozbywa się wszystkiego (weźmy np. bakterie e coli, po których woda nie nadaje się do picia nawet po gotowaniu). Raz byliśmy na urlopie i po 2 dniach dziecko zaczęło robić bardzo wodniste kupki. Od tej pory do wszystkiego używaliśmy wody mineralnej i problem nie nawrócił.
Oczywiście to może być inny problem. Może inne nawyki dotyczące higieny? Jakieś kosmetyki lub chemia, których używają?
Oczywiście to może być inny problem. Może inne nawyki dotyczące higieny? Jakieś kosmetyki lub chemia, których używają?
Podziel się: