natt_jul
Aktywna w BB
Hej dziewczyny, jestem obecnie w 23 tc, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą lekarza prowadzącego moją ciąże, ponieważ czuje, że olewacko podchodzi do sprawy. Co prawda robię raz w miesiącu badania (morfologia, mocz) oraz glukozę i tsh również miałam robione. Ale nic po za tym nie miałam robione. Nie jestem również przez niego ważona- może nie powinnam, nie mam pojęcia, bo nie mam tez porównania, dlatego stad moje pytanie jak wyglądają wasze wizyty w trakcie ciąży. U mnie mniej więcej tak- wchodzę pokazuje wyniki z krwi i moczu -wklepuje coś na komputerze, zaprasza mnie do drugiego pomieszczenia , robi usg i koniec tematu, wychodzę z gabinetu. A jeśli o cokolwiek chce zapytać a czasem tych pytan jest sporo to odpowiada mi z jednym wielkim wyrzutem i bez żadnych konkretów. Doradźcie mi, bo otworzyłam oczy dopiero jak powiedział mi, że nie muszę robić badań połówkowych i żałuje, że się zgodziłam , bo zaufałam mu na słowo, a teraz mimo wszystko chciałabym wiedzieć czy jest wszystko dobrze z maleństwem. Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale męczy mnie już ta cała sytuacja, a tez nie jestem osobą, która potrafi lekarzowi zwrócić uwagę, bo boje się, że źle mnie zrozumie i powie coś w stylu podważania jego kompetencji.