reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zmiana lekarza prowadzącego ciąże

natt_jul

Aktywna w BB
Hej dziewczyny, jestem obecnie w 23 tc, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą lekarza prowadzącego moją ciąże, ponieważ czuje, że olewacko podchodzi do sprawy. Co prawda robię raz w miesiącu badania (morfologia, mocz) oraz glukozę i tsh również miałam robione. Ale nic po za tym nie miałam robione. Nie jestem również przez niego ważona- może nie powinnam, nie mam pojęcia, bo nie mam tez porównania, dlatego stad moje pytanie jak wyglądają wasze wizyty w trakcie ciąży. U mnie mniej więcej tak- wchodzę pokazuje wyniki z krwi i moczu -wklepuje coś na komputerze, zaprasza mnie do drugiego pomieszczenia , robi usg i koniec tematu, wychodzę z gabinetu. A jeśli o cokolwiek chce zapytać a czasem tych pytan jest sporo to odpowiada mi z jednym wielkim wyrzutem i bez żadnych konkretów. Doradźcie mi, bo otworzyłam oczy dopiero jak powiedział mi, że nie muszę robić badań połówkowych i żałuje, że się zgodziłam , bo zaufałam mu na słowo, a teraz mimo wszystko chciałabym wiedzieć czy jest wszystko dobrze z maleństwem. Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale męczy mnie już ta cała sytuacja, a tez nie jestem osobą, która potrafi lekarzowi zwrócić uwagę, bo boje się, że źle mnie zrozumie i powie coś w stylu podważania jego kompetencji.

reklama
Hej dziewczyny, jestem obecnie w 23 tc, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą lekarza prowadzącego moją ciąże, ponieważ czuje, że olewacko podchodzi do sprawy. Co prawda robię raz w miesiącu badania (morfologia, mocz) oraz glukozę i tsh również miałam robione. Ale nic po za tym nie miałam robione. Nie jestem również przez niego ważona- może nie powinnam, nie mam pojęcia, bo nie mam tez porównania, dlatego stad moje pytanie jak wyglądają wasze wizyty w trakcie ciąży. U mnie mniej więcej tak- wchodzę pokazuje wyniki z krwi i moczu -wklepuje coś na komputerze, zaprasza mnie do drugiego pomieszczenia , robi usg i koniec tematu, wychodzę z gabinetu. A jeśli o cokolwiek chce zapytać a czasem tych pytan jest sporo to odpowiada mi z jednym wielkim wyrzutem i bez żadnych konkretów. Doradźcie mi, bo otworzyłam oczy dopiero jak powiedział mi, że nie muszę robić badań połówkowych i żałuje, że się zgodziłam , bo zaufałam mu na słowo, a teraz mimo wszystko chciałabym wiedzieć czy jest wszystko dobrze z maleństwem. Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale męczy mnie już ta cała sytuacja, a tez nie jestem osobą, która potrafi lekarzowi zwrócić uwagę, bo boje się, że źle mnie zrozumie i powie coś w stylu podważania jego kompetencji.
Ja bym zmieniła lekarza zawsze możesz iść na USG 4D też byłam i fajnie też wszystko widać....trochę mało tych badań moim zdaniem

U mnie w każdej ciąży było ważenie a parametrów nie mówi Ci ile dziecko ma ?

Do góry