reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Żłobki,przedszkola, babcie, nianie i inne "pomoce" mam i mamy pozostające w domku

Stało się, to co się musiało stać. Franek poszedł dziś pierwszy raz do żłobka. Prywatnego bo na ten samorzadowy to do pazdziernika czekamy.... (ja wrociłam na studia wiec bylo to nieuniknione) . Martwie sie jak cholera i denerwuje.... :szok:

reklama
a powiedz dałaś go na okres adaptacyjny? a studia masz dzienne tak? ile płacisz?

nie martw się, będzie dobrze, początki zawsze trudne.

o w mordę ;-) don to dzisiaj dzień jak nie codzień, pierwszy dzień w żłobku.
A jak sobie radzi mały z obcymi?lubi, czy raczej wstydzioszek?

siedzialam z nim 2 godzinki i panie powiedzialy ze moge isc, bo Fran dobrze sie bawi, idzie jeszcze jutro w tym tygodniu. Tak to normalnie bedzie tylko 3 razy w tyg bo ja jeden dzien mam wolny a w poniedziałki moj tata z nim bedzie siedzial.
Z obcymi dobrze sobie radzi, bardziej martwi mnie jego grymaszenie przy jedzonku ostatnio. Jak z nim siedzialam to moglam i pol godziny go karmic a teraz obawiam sie ze panie nie beda mialy az tyle cierpliwosci do niego (tak zeby w miare wszystko zjadl...)
Place 640zl miesiecznie, 25h tygodniowo, no a studia dzienne...

Ostatnia edycja:
Don to powinno być dobrze, skoro początkowo Franka zapoznawałaś.
A powiedz mi jak wygląda usypianie dzieciaków w żłobkach??

Panie spytaly w jaki sposob on usypia, bo one albo lulaja albo po prostu klada dziecko i samo zasypia ... niestety Franka trzeba polulać ale mam nadzieje ze szybko im uśnie...
Z tego co wiem to takie starsze dzieciaczki maja lezaczki i zasypiaja same.

reklama
bede o 13 dzwonić

dzwoniłam. jak narazie wszystko b.dobrze, zjadł obiadek, bawił się i spał godzinke ...oby dalsza czesc dnia byla taka sama :D

Ostatnia edycja:
Do góry