reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Złe wyniki moczu. Nieleczona infekcja plus zanik objawów ciąży

Spokojniej do tego podejdź, bo "dość liczne" to nie "liczne", a "3-5 leukocytów" to jeszcze nie leukocytoza. Przypomnij sobie, czy łapałaś mocz do pojemnika sterylnego (takiego droższego "na posiew", a nie tańszego "na ogólne") i czy podmyłaś się przed pobraniem. Z posiewem moczu jest ten problem, że trzeba hodować kilka dni - w 1 dzień i tak byś go nie miała, więc spokojnie czekaj na jutrzejszą wizytę i zastanów się, czy możesz lekarzowi powiedzieć, że mocz do badań na pewno nie był zanieczyszczony.
Robiłam badanie ogólne moczu więc kupiłam w aptece pojemniczek w tym celu. Oczywiście przed pobraniem podmyłam się, a mocz był ze środkowego strumienia. Zobaczymy co jutro powie ginekolog. Czy dalej zaleci urosept czy może coś "mocniejszego".

reklama
Dziękuję Kochana. To nam się złożyło z tą infekcją... ja jutro 18w4d. A nie zauważyłaś u siebie zaniku objawów albo coś? Ja to mam same czarne myśli :( Wyniki mam gorsze od Twoich :( Jezu- bycie w ciazy to koszmar dla umyslu
Zaników nie zauważyłam. W dalszym ciągu towarzyszy mi ból pachwin. Będzie dobrze. Ja nie odczuwam codziennie tak samo objawów. Są dni kiedy czuję się dobrze i zdarzają się dni kiedy mam problem żeby z jednego boku przewrócić się na drugi. Daj znać jak będzie coś wiadomo w Twojej sprawie :)

Mój ginekolog posiłkował się antybiotykiem jak miałam leukocyty minimum 15-20 utrzymujące się 1,5 tyg. 3-5 to na prawdę nie wiele.

@Wyfragmentowana Hej, ja już po wizycie. Ginekolog przepisał mi tabletki dopochwowe Nystatyna VP i roztwór Monural do wypicia z wodą (jednorazowy) i standardowo Urosept :) Przed kolejną wizytą standardowo badanie ogólne moczu. Także nie martw się będzie dobrze :)

Dziękuję :) Mnie jest troszkę lepiej na duchu. Nadal się stresuje- szczególnie tymi zmniejszonymi piersiami, ale w poniedziałek idę na USG i się okaże :) Buziaki :* Dam znać :)

reklama
Do góry