reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Złe usg prenatalne

reklama
Jak wyliczono ryzyko chorób? O to pyta Shaer.
U mnie ryzyko Zespołu Downa po prenatalnych 1:35, po teście Pappa 1:100. Miałam amniopunkcje 2.5 tygodnia temu, znam tylko wyniki FISHa, które były po 6 dniach. Są dobre. Od tego czasu jestem spokojniejsza, choć cały czas czekam na pełne wyniki. Jeżeli możesz to także weź FISHa (nas wspomogła moja mama, bo w placówce,w której robiłam amnio FISH kosztował aż 1000 zl). Nie wyobrażam sobie czekać do tego momentu i nic nie wiedzieć. Możesz liczyć na nasze wsparcie :)

W wielu miastach np w Łodzi są ośrodki o strasznej nazwie hospicjum prenatalne tam są świetni specjalisci, jeśli faktycznie dziecko jest chore otrzymasz wsparcie w jakiejkolwiek.decyzji...

FHR 160ud/min
NT 5,70
Tris 21 1:16 podst 1:4 skoryg
Tris 18 1:107 post 1:4 skoryg
Tris 13 1:336 post 1:56 skoryg

ośrodki o strasznej nazwie hospicjum prenatalne tam są świetni specjalisci, jeśli faktycznie dziecko jest chore otrzymasz wsparcie w jakiejkolwiek.decyzji...

Nie wyobrażam sobie że mogę dziecko oddać, i ktoś miałby się nad nim znęcać.

Zdecyduj się na amniopunkcję. Myślę,ze badanie u innego lekarza niewiele zmieni. Będziesz wiedziała na czym stoisz. Jak sie ewentualnie przygotowac i co robić dalej. To są liczby. Statystyka. Obliczone ryzyko. Tto nie znaczy jeszcze,ze Twoje dziecko jest chore. Ale może. Lepiej wiedzieć. Trzymam kciuki.

Nie wytrzymałam, w czwartek powtarzam sobie usg genetyczne u innego lekarza, jestem jakoś lepiej nastawiona tym że to tylko statystyki. Bardzo bardzo kochane dziękuję, że nie jesteście obojętne i rozumiecie strach, niepewność.

Jestem po drugim badaniu, niestety NT powiększyła się , natomiast pozostała część opisu bardzo pokrojoną, nie szukał kości, noska Ale dał mi nadzieje 50/50
I też zalecił amino. Oraz test żeby było szybciej.

reklama
Do góry