Hej, czy normalne, że w 11tyg ciąży zamiast mdłości które miałam regualarnie + mocne bóle żołądka, mogło to przejść w bóle brzucha, osłabienie, omdlenia i niskie ciśnienie? Bardzo się martwie. Lekarza mam na 12 lipca dopiero. Pozdrawiam
reklama
Zaraz widzę czarne wizje przyjęcia na oddział. MaskaraHej, czy normalne, że w 11tyg ciąży zamiast mdłości które miałam regualarnie + mocne bóle żołądka, mogło to przejść w bóle brzucha, osłabienie, omdlenia i niskie ciśnienie? Bardzo się martwie. Lekarza mam na 12 lipca dopiero. Pozdrawiam
kwiatowa01
Fanka BB :)
Lepiej na oddział niż jakby to miało zaszkodzić dziecku.
Zaraz widzę czarne wizje przyjęcia na oddział. Maskara
blanny
Fanka BB :)
Kochana, jest gorąco, jesteś w ciąży. Stąd możesz się słabo czuć, mieć omdlenia... Ale martwi niskie ciśnienie. Jak bardzo niskie masz? Moze jeszcze coś, co ciśnienie obniża dodatkowo, np czosnek?Hej, czy normalne, że w 11tyg ciąży zamiast mdłości które miałam regualarnie + mocne bóle żołądka, mogło to przejść w bóle brzucha, osłabienie, omdlenia i niskie ciśnienie? Bardzo się martwie. Lekarza mam na 12 lipca dopiero. Pozdrawiam
No i najlepiej to jednak skonsultować z lekarzem. Może możesz do niego napisać SMS lub zadzwonić? Ewentualnie izba przyjęć
Zawsze miałam nadciśnienie. Kiedy zaszłam w ciążę 120/80 jak nigdy. Ten stan na początku z tego co później czytałam obciąża. Czułam się przez to właśnie fatalnie, bo mój organizm nie był do tego przyzwyczajony. Oczywiście to zależy jak bardzo niskie masz. Mierz, zapisuj na kartce i idź do lekarza.
Ogólnie niskie ciśnienie nie jest szkodliwe, chyba że naprawdę jakieś skrajne. Sama jestem niskociśnieniowcem i zawsze lekarze mówili, że to dobrze. No, ale wtedy człowiek jest taki ospały. A złe samopoczucie i słabość w ciąży może się zdarzyć. Ciąża obciąża organizm, czujemy się często inaczej. Na pewno masz robione badania, jak są ok to przez ciążę.
Pij dużo wody, możesz dodać szczyptę soli, możesz się też napić kawy.
Pij dużo wody, możesz dodać szczyptę soli, możesz się też napić kawy.
tulipanek11
Zaangażowana w BB
Moja koleżanka w ciąży miała Ok 100/60 czasem niższe i Ok . W Niemczech mierzą na każdej wizycie ciśnienie i zapisują w książeczce
W Polsce też.Moja koleżanka w ciąży miała Ok 100/60 czasem niższe i Ok . W Niemczech mierzą na każdej wizycie ciśnienie i zapisują w książeczce
reklama
Mam anemie, zakażenie moczu itp wyniki z opóźnieniem przyszly. Od 5 dni biorę feroplex, itd jest mi generalnie lepiej. Chwiami źle się czuje ale wiadomo jak to przy tych upałach jest. Z ciśnieniem staram się walczyć, troszkę popatrzyłam z boku na swój sposób żywienia i masakra.. za mało soli właśnie, mięsa, warzyw itp same owoce, płatki, więc staram się to zmienić. Byłam wczoraj na prenatalnych i dzidziuś wszystko ma w normie, dziękuję wam za odpowiedzi.W Polsce też.
reklama