reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zielony płyn w sutkach 👽

mvy

Hej dziewczyny,

Jutro zrobię test ciążowy, a po świętach udam się do ginekologa. Tymczasem zastanawiam się o czym może świadczyć zielony płyn z sutków?

Moja sytuacja wygląda tak, że ostatni okres miałam w lutym. Niemniej często mam nieregularne. Gdyby nie dziwne przypadłości, to bym się tym nie przejęła.

Te przypadłości, o których mowa są dość charakterystyczne dla ciąży. Mdłości, często zgaga, dziwne mieszanki kulinarne, częste kichanie, zmęczenie.. Jutro się dowiem.

Moje pytanie skupia się na tym wycieku 👀 W razie ciąży - o czym może to świadczyć?

reklama
Ja to o czymś takim słyszałam w przypadku ropnia piersi. I nie rozumiem jak tym można się nie przejmować. Aczkolwiek ropień dotyczyłby zapewne jednej piersi, a nie obu jednocześnie. Zatem ja bym tutaj sprawdziła czy nie masz problemów z prolaktyną (zwłaszcza że mówisz o nieregularnych miesiączkach).

Ogólnie każdy wyciek z sutka jest patologiczny i wymaga kontroli (no może oprócz mleka podczas karmienia piersią).

Wyciek z piersi zauważyłam w tym samym dniu, w którym powstał post. Przejęłam się... ale..

Zrobiłam test ciążowy z krwi - domowy. Wyszedł pozytywny, tylko czytałam, że one często fałszują wynik. Wpędziłam się w jeszcze gorszą niepewność. Moje wątpliwości rozwieje tylko wizyta u lekarza, którą i tak planowałam.

Jeśli coś jest na rzeczy, to będzie moja pierwsza ciąża. Proszę o wyrozumiałość, bo jestem nowa w tych tematach.

Wesołych Świąt dla Was i Waszych zajączków 🐰

Wyciek z piersi zauważyłam w tym samym dniu, w którym powstał post. Przejęłam się... ale..

Zrobiłam test ciążowy z krwi - domowy. Wyszedł pozytywny, tylko czytałam, że one często fałszują wynik. Wpędziłam się w jeszcze gorszą niepewność. Moje wątpliwości rozwieje tylko wizyta u lekarza, którą i tak planowałam.

Jeśli coś jest na rzeczy, to będzie moja pierwsza ciąża. Proszę o wyrozumiałość, bo jestem nowa w tych tematach.

Wesołych Świąt dla Was i Waszych zajączków 🐰
Skoro czytałaś, ze one fałszują wynik to nie moglaś zrobić testu z moczu albo skoczyć na betę?

W sensie - ok, ale nie tego dotyczy mój wpis.
ginekolog to już na cito . Od lutego brak miesiączki i podjerzany wyciek z piersi ... Zamiast robic test byłabym już 5 razy u lekarza 🤦‍♀️ pytanie dotyczy wycieku z piersi więc nie rozumiem jaka odpowiedź chciałaś robiąc test ciążowy, przecież on Ci nie powie dlaczego masz taki wyciek...

reklama
W sensie - ok, ale nie tego dotyczy mój wpis.
Zielony wyciek z sutka NIGDY nie jest normalnym objawem. Nie ma nic wspólnego z ciążą. W sensie w razie ciązy jest równie niepokojący jak i bez ciązy.

Ale na litosć mamy kwiecień, Ty mialaś okres w lutym i nie pomyślalaś, zeby potwierdzić czy ta ciąza jest?

Do góry