reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zielonkawe kupki

R

RiSiA

Gość
Witam
mam pytanie odnosnie kupek. Karmie piersia i uważam na to co jem, jednak moj synek od paru dni ma kupki koloru zielono-żółtego jednak kolor ten jest skierowany bardziej w stronę koloru zielonego. Konsystencja raczej średnio-wodnista tak jakby ścieta jajecznica. Czy to normalna kupka?? Wczesniej były kupki żółtawe a menu moje sie nie zmieniło. Z góry dziękuje za odpowiedź.

reklama
Kolor kupek niemowlaka może być różny, odcienie zieleni i żółtego również są dopuszczalne. O ile nie pojawia się w nich śluz, nie jest ich znacząco więcej lub znacząco mniej niż wcześniej a mały nie wydaje się mieć żadnych problemów brzuszkowych - nie ma się raczej czym przejmować. Pani dieta wprawdzie się nie zmieniła, za to wciąż zmienia się układ pokarmowy Pani synka - być może stąd zmiana koloru kupki. O ile Synek jest zadowolony i nie wydaje się chory - proszę nie martwić się kolorem kupki!
Pozdrawiam i życzę wiele radości i pociechy z Synka!

Witam!

Mój synek ma 11 miesięcy i robi od 2-go miesiąca życia tylko zielone stolce...pomarańczowe zdarzają się raz na dwa tygodnie,a to i tak z domieszką zielonego koloru. DO tej pory był karmiony Bebiko...teraz zmieniliśmy na bebilon,ale nie widać żadnych zmian. Czy zielone stolce utrzymujące się tak długo, u większego dziecka również są czymś normalnym?

Wydaje mi się, że nie ma się czym niepokoić - o ile nie zmieniła się konsystencja, barwa ani ilość kupek nie zmieniają się, nie oznacza to chyba żadnego problemu. Przyznam, że mam niewielkie doświadczenie jeśli chodzi o dzieci karmione mieszanką, zdaje się jednak, że mogą one oddawać stolec rzadziej niż karmione piersią. Podsumowując: o ile nie ma znaczącej zmiany w stolcach, dopóki maluch czuje się dobrze i zachowuje normalnie - myslę, że nie ma się czym martwić. Jeżeli jednak sprawa bardzo Panią niepokoi, proponuję poruszyć temat podczas najbliższej wizyty u pediatry - wówcas wszystkie wątpliwości zostaną ostatecznie rozwiane.
Pozdrawiam i życzę zdrowia!

Do góry