Cześć. Jestem wrześniowa mama. 22.01 miałam pierwszą wizytę u lekarza żeby potwierdzić ciążę. Z wyliczeń u ginekologa wyszło że jestem w 6 tygodniu i moje ziarenko mierzy 3mm, wczoraj miałam kolejną wizytę na której miała mi założyć ginekolog kartę ciąży ale tego nie zrobiła bo stwierdziła że w 8 tygodniu ciąży moje ziarenko powinno mieć 1,5cm a miało tylko 8mm. Powiedziała że jest to za mało i czarno to widzi. Serce bije ale wszytko może się wydarzyć. Czy jest możliwe że źle mi wyliczono dzień zaplodnienia i jestem w 7 tygodniu a nie 8? Bo gdy się okazało że jest to 7 tydzień to rozmiar ziarenka by się zgadzał
reklama
olka11135
Fanka BB :)
Cześć. Jestem wrześniowa mama. 22.01 miałam pierwszą wizytę u lekarza żeby potwierdzić ciążę. Z wyliczeń u ginekologa wyszło że jestem w 6 tygodniu i moje ziarenko mierzy 3mm, wczoraj miałam kolejną wizytę na której miała mi założyć ginekolog kartę ciąży ale tego nie zrobiła bo stwierdziła że w 8 tygodniu ciąży moje ziarenko powinno mieć 1,5cm a miało tylko 8mm. Powiedziała że jest to za mało i czarno to widzi. Serce bije ale wszytko może się wydarzyć. Czy jest możliwe że źle mi wyliczono dzień zaplodnienia i jestem w 7 tygodniu a nie 8? Bo gdy się okazało że jest to 7 tydzień to rozmiar ziarenka by się zgadzał
Nie wiem ile masz lat, ja 35 więc wybacz ale będę używała nazw dla dorosłych.
Zarodek na tym etapie jest bardzo mały - każde delikatne poruszenie głowicą może sprawić, że rozmiar będzie zupełnie inny. Przyjmuje się faktycznie, że zarodek rośnie ok 1.5mm na dobę, więc w 2 tygodnie przyrost powinien być spory - u Ciebie jest marginalny - ciężko jednak w 100% zawyrokować co będzie dalej bo nie wiemy czy to błąd lekarza, przesunięta owulacja, czy cokolwiek innego. Nie pozostaje nic innego jak obserwować i czekać na kolejne USG
Myślę, że jeśli doszło do pomyłki w ustaleniu tygodnia to wówczas podczas wykonywania badania był to stosunkowo wczesny 7tc.
Czy jest możliwa pomyłka, ciężko orzec ale i nie takie pomyłki się zdarzały.
Kolejne USG może już rozwieje wątpliwości.
Czy jest możliwa pomyłka, ciężko orzec ale i nie takie pomyłki się zdarzały.
Kolejne USG może już rozwieje wątpliwości.
Trzymam mocno kciuki, na kolejnej wizycie założy. Myślę że trafiłaś na kogoś mało profesjonalnego. Do tego czasu nie martw się, dbaj o siebie i czekam na wieści.
Jeśli masz możliwość idź do innego lekarza, powtórz wizytę. Na pewno jak dostaniesz się do profesjonalisty to uspokoi się a to pozytywnie wpłynie na rozwój dziecka
Jeśli masz możliwość idź do innego lekarza, powtórz wizytę. Na pewno jak dostaniesz się do profesjonalisty to uspokoi się a to pozytywnie wpłynie na rozwój dziecka
Lady Loka
W sensie twierdzisz, że pojscie do profesjonalisty sprawia z automatu, że dziecko się dobrze rozwija? Niezła teoria.Trzymam mocno kciuki, na kolejnej wizycie założy. Myślę że trafiłaś na kogoś mało profesjonalnego. Do tego czasu nie martw się, dbaj o siebie i czekam na wieści.
Autorka jest w 8tc. 8+ coś. Skoro dwa tygodnie temu lekarz ocenił jej ciążę na 6tc, to średnio mozna jej teraz powiedzieć, że minely 2 tygodnie, a ona jest w 7tc, bo miala później owulację.
olka11135
Trzymam mocno kciuki, na kolejnej wizycie założy. Myślę że trafiłaś na kogoś mało profesjonalnego. Do tego czasu nie martw się, dbaj o siebie i czekam na wieści.
Wow. Byłam u profesjonalisty. Nawet nie jednego. I ciąża rozwijała się źle
Ty no że też tylu profesjonalistów mnie oglądało a jednak było jak było. Niebywałe!Wow. Byłam u profesjonalisty. Nawet nie jednego. I ciąża rozwijała się źle
olka11135
Ty no że też tylu profesjonalistów mnie oglądało a jednak było jak było. Niebywałe!
Człowiek to się jednak całe życie uczy.
Wystarczyło iść do prawdziwego według @sisi. profesjonalisty i człowiek miałby zdrowa ciążę, a nie jakaś tam pozamaciczna
Mogłaś to napisać 1,5 roku temu a nie terazCzłowiek to się jednak całe życie uczy.
Wystarczyło iść do prawdziwego według @sisi. profesjonalisty i człowiek miałby zdrowa ciążę, a nie jakaś tam pozamaciczna
reklama
Lady Loka
Ja chodzilam do wojewódzkiego konsultanta, profesora, ordynatora oddziału (to wszystko jedna osoba), a skończylo się jak się skonczyło czy to jeszcze zbyt mało profesjonalisty w nim było?Człowiek to się jednak całe życie uczy.