reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zespół Niespokojnych Nóg (RLS)

Mam to samo :<<<< zaczęłe sie w ciązy, najpierw słabo, potem to juz nie mogłam wytrzymac, ciągle stosuje jakies kremy do stóp które można w ciaży , kremy z mentolem bo one ochładzają
to chodzenie boso po kafelkach faktycznie pomaga

a ostatnio jeszcze dokuczają mi dziwne bóle rano po przebudzeniu się
jak stanę na stopach to mam takie obolałe jakbym całą noc chodziła a nie spała- czy to tez ten zespół?? czy cos innego??

reklama
I mnie, niestety, dotyczy ten problem :no:

Jak widzę po wcześniejszych postach, nie ma za bardzo skutecznego lekarstwa na tą paskudną dolegliwość. A naprawdę jest paskudna! Człowiek jest śpiący, a nie może zasnąć z powodu tego uczucia w nogach, i wciąż się wierci... :no:

a ja ostatnio wyczytałam że powinno się zrobić badania kwasu moczowego w organizmie że to też może być przyczyną postanowiłam kiedyś się ogarnąć i sobie zrobić może za kilka lat :-D:-D:-D:-D

jakis rok temu przypadkowo natknęłam się na artykuł dotyczący zespołu niespokojnych nóg i normalnie aż mi się nogi ugięły :-) tyle lat miałam to uczucie i nie wiedziałam co to i dlaczego a to sie okazało , że to choroba , jak na razie mówiłam o niej jedynie mojemu mężowi, który podchodzi do tego z lekkim przymrużeniem oka jak by mi nie wierzył, ale to pewnie dlatego, że on nie ma takich dolegliwości i trudno mu to zrozumieć. Teraz jestem w ciąży , łykam magnez dodatkowo , głównie z powodu napinania sie brzucha . Jak dzidzia sie urodzi i troszkę podrośnie mam zamiar wziąć sie za siebie i za te nogi bo u mnie dodatkowo dochodzą żylaki niestety :-(

A ja Wam dam super metodę.I działa!O ile nie macie przeciwwskazań to kiedy Was dopadnie zbudzcie mężaNie,nie chodzi o masaż nóg . Seks mam na myśli.U mnie nic nie pomagało tylko to

Witam. Zadałam pytanie specjaliście fizjoterapeucie, pytam tez Was :-)
Czy jest jakiś sposób aby zmniejszyć dolegliwości związane z niespokojnymi nogami? Chyba mam to juz długo, wcześniej tylko wieczorem i w nocy co utrudniało spanie, teraz niestety męczy mnie to także w ciagu dnia. Czy to moze być skutkiem braku jakiejś witaminy? Zaznaczę ze jestem od 5 lat na urlopie wychowawczym, także nie jest to spowodowane np. długim staniem w ciagu dnia.
Jak wy sobie z tym radzicie??
Seks.serio

reklama
Do góry