reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

Wandzia no my jak zwykle sie zgadzamy....podejrzewam ze jakbysbyla moja siostra to bysmy sie wiecznie klocily - zbyt podobne typy :)

reklama
Pamciaw zgadza się maja duzo wiecej energii ktora je ogrzewa od nas ale też dużo szybciej ją tracą
ale ok każdy ma swoje zdanie ;)

Bartys to j już teraz sama nie wiem jak to jest z tym napletkiem :-[

Wanda no nie wiem może u Was było dużo cieplej niż u nas :) najważniejsze zeby nie przegrzać a skoro Paulinka była cieplutka to było jej ciepło :)
No i biedny WIKI mam nadzieję, ze szybko wyzdrowieje, może w tym co piszą dziewczyny rzeczywiście coś jest ale ja się na tym nie znam :p

Ja lacze sie z Paaricia od ostatniego czasu OLa tez odmawia jedzenia,tzn asypia o 23 najedzona (tak mysle przy cycu) potem budze ja (bo mam cycki pelne)kolo 4, 5 i slicznie je potem gdzies kolo 6 i nie ma problemu.Dopiero jak wstaje kolo 11 nie ma apetytu przez cale poludnie i dopiero na wieczor chetnie je.Martwie sie okropnie, jak sie jej podaje cyca to jest histeria po 3 minutach picia.Wydaje mi sie ze sie tak zachowuje po poludniu bo jest spiaca a jak jej pcham cyca ale juz sama nie wiem. ??? ???Pamciu prosze o rade !!!!!!!!!!!!!!!!!!! co do bodzcow zewnetrznych to sa one prawie zerowe.Butla tez nie wchodzi w gre bo mala nie umi ciagnac z butli a smoka tez nigdy nie chciala.

No, ja się cieszyłam, ze wyszłyśmy na prostą z naszym maleńkim zdrówkiem, ale chyba ciąg dalszy nas czeka. Przede wszystkim maleńka agatkowa skórka, na której było jakieś brzydkie uczulenie i znikło po zmianie płynu do kąpieli i alantanie (no i po wizycie u pani profesoz za 100 pln) chyba znów do nas wraca. W kąpieli wygląda jak salamandra plamista, eh! Niestety po mnie Dzidka moż emieć bardzo wielkie skłonności do alergii. No i nie mamy pojęcia po czym. Mnie przychodzi na myśl to modyfikowane mlesio, wprawdzie HA, ale kto wie... tym bardziej, że i kupki u nas jakieś dziwne i w sumie przy każdym jedzieniu no i strasznie dużo "bączków". No i włąściwie to Agatka znów mało je i jakoś nam jedzenie nerwowo idzie, zwkle właśnie do chwilki, kiedy zrobi kupkę i koniec, czasem to jest 100, czasem nawet mniej, i oczywście szybko bywa potem głodna i... tak w kółko. MOże panikara jestem, ale mam wrażenie, ze coś w tym maleńkim brzuszku jest nie tak... a ona nadal chudzina. I jakaś znowu niespokojna bardzo
Za chwilke idziemy na szczepienie to się będziemy o wszystko pytać, no i sie zważymy. Ale jakoś zaufania do tej pani doktor przychoidnianej to ja za wielkiego nie mam kurcze. Muszę chyba poszukac jakiegos lekarza dla naszej Agatki, takiego prawdziwego.
No, pożaliłam się, ale znów cała w stresie jestem, eh!

(h)anka no w krochnalu też próbuj kompać moim zdaniem to najlepszy patent jest nawet żadne Balneum ani tego typu tak świetnie nie działają!! (i moim zdaniem lepiej robić jest krochmal niz dosypywać mąke prosto do wody bo wtedy to wszystko osiada na dnie i nie ma już takiego efektu)

Skarby moje a na ciemieniuche dlaczego nie używacie tej olejuszki skarbu matki? to naprawde dobry środek i szybko działa nie trzeba sie męczyć z wyczesywaniem tyle i zdrapywaniem

niech sie wypowiedza mamusie które juz używały......
no chyba że sie myle to sie bede bić w piersi ;) ;D

Wańdzia jej taka bidylka z Wikiego na bank chodzi o tęsknotę za tatulkiem oooo ale bym biedactwo wyściskała ...... powiedz o tym pediatrze może jak mądry lekarz to coś poradzi

reklama
ketsa, w krochmalu kapiele juz byly, ale krochmal to tez raczej wysusza i sciaga skorke, a ta moja Bida w czerwone plamy i o tego przesuszona! O losie...

Do góry