reklama
Asiaxz
Fanka BB :)
Ja też z byłym się kochałam na przerywanym i wpadki nie zaliczyliśmy. Z obecnym partnerem zaszlam od razu bez zabezpieczeniaCo masz na myśli poprzez zdrową parę? Bo ja jestem zdrowa, mąż też, a ciąży nadal brak mimo że świadomie staramy się już dobre półtora roku. Wcześniej w sumie przez conajmniej rok też się nie zabezpieczaliśmy, tylko stosunek przerywany, a wpadki nie zaliczyliśmy. A to że komuś się udaje po 1-2 cyklach lub zajdzie niespodziewanie nie znaczy, że para jest ZDROWA, równie dobrze może to być zwykły fuks.
YOUstynka
Aktywna w BB
My z mężem to samo. Przerywany przez 5lat aż już myślałam że może coś nie tak bo już na prawdę kusilismy los ale jak zaczęliśmy się starac to za pierwszymJa też z byłym się kochałam na przerywanym i wpadki nie zaliczyliśmy. Z obecnym partnerem zaszlam od razu bez zabezpieczenia
Asiaxz
No nie jest tak łatwo zajść na tym przerywanym jednak w większości to dobra antykoncepcja całe szczęście że nie miałam wpadki bo tylko by było dziecka szkoda bo by miało tatusia dalekoMy z mężem to samo. Przerywany przez 5lat aż już myślałam że może coś nie tak bo już na prawdę kusilismy los ale jak zaczęliśmy się starac to za pierwszym
Mówią, że nie ma ludzi zdrowych - są tylko nie do końca zdiagnozowaniCo masz na myśli poprzez zdrową parę? Bo ja jestem zdrowa, mąż też, a ciąży nadal brak mimo że świadomie staramy się już dobre półtora roku. Wcześniej w sumie przez conajmniej rok też się nie zabezpieczaliśmy, tylko stosunek przerywany, a wpadki nie zaliczyliśmy. A to że komuś się udaje po 1-2 cyklach lub zajdzie niespodziewanie nie znaczy, że para jest ZDROWA, równie dobrze może to być zwykły fuks.
Moim zdaniem chodzi o pary, u których nie było zdiagnozowanych problemów.
Lurinea
Ja uskuteczniałam przerywany już wiele lat temu, może nie cały czas ale zdarzały się takie stosunki (człowiek młody i głupi, całe szczęście nastoletniej ciąży z tego nie było ). Z obecnym partnerem często szaleliśmy, nieraz nie zdążyliśmy przerwać i też ciąży z tego nigdy nie było (jakoś bardzo byśmy nie płakali, bo wiek już mamy słuszny i dobre warunki). A jak zaczeliśmy się konkretnie starać to udało się w 2 cykluJa też z byłym się kochałam na przerywanym i wpadki nie zaliczyliśmy. Z obecnym partnerem zaszlam od razu bez zabezpieczenia
reklama
YOUstynka
Aktywna w BB
Myślę że przerywany w połączeniu z kalendarzykiem i obserwacja przy regularnych cyklach może dawać duża pewność. A 100% nie daje zadna metods
No nie jest tak łatwo zajść na tym przerywanym jednak w większości to dobra antykoncepcja całe szczęście że nie miałam wpadki bo tylko by było dziecka szkoda bo by miało tatusia daleko