reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdjecia naszych pociech

reklama
Śmieszne to jest :) Tyle mi się sukienek w czasie ciąży uzbierało, a pewnie Anielka je założy jak zacznie chodzić ;P Mam wrażenie, że głupio by wyglądał taki dzidziuś w sukience :D

Ja od zawsze stawiam na wygodę, ale moje siostra zwiozła z Norwegii tyle sukienek, sweterków itd., że aż głupio nie zrobić jej przyjemności i nie ubrać w to dziecka od czasu do czasu. Mam tyle już ubrań (prawie wszystkie od siostry), że mogłabym ją 3 razy dziennie przebierać. Teraz siostra przywiozła jej ok. 50 nowych ubranek tak do 2 lat, w tym takie perełki jak jensy diesla czy niemowlęce conversy no i swetry w norweskie wzory, pelerynki, a nawet na pierwszy bal przebierańców strój biedroneczki.

Dziewczyny, przedstawiam Wam moją ukochaną Liliankę:

w szpitalu: DSC_1793.jpg

w drodze powrotnej do domu: DSC_1806.jpg

i w domciu, w końcu u siebie: DSC_1810.jpg

O kurcze :-). Podobnie jak Tymek goshy Filip ma takie duże dłonie. Może to standard u Maluszków? k8 słodziak z Filipka :-).

mala.di, fajna Kruszynka. Minę numer dwa ściągnęła chyba od Tymka :-p. No jakbym jego widziała.

Wiolcia, no tak… miesiąc skończony to i śpioszki poszły w kąt, trzeba wyglądać jak mężczyzna :-). Ale od razu widać, że już „duży” niemowlaczek, a nie taki kurczaczek z zamkniętymi oczkami.

”ewa86” pisze:
Taka ogólna refleksja mnie naszła - zauważyłam pewną różnicę w ubieraniu dzieciaków pierworodnych i drugich albo którychś tam z kolei ;) Te pierworodne często poubierane są "na dorosłego" - spodnie, bluzy itp. A pozostałe w pajace, śpiochy - jak najwygodniej ;)
Też tak kiedyś sobie pomyślałam :-D. Nasz Tymek w coś innego niż zwykłe śpioszki wskakuje tylko na wielkie wyjścia, np. do lekarza, o:
tymek_06082012.jpg

MieMie, Lilka wygląda na zadowoloną z jazdy do domu :tak:. Słodka królewna.
A tak mi się przypomniało, że miałam w szpitalu też jedno body bez rękawków - takie w typie jak Lilianka ma na zdjęciu. Jak M wyciągał z torby pielęgniarce wszystkie ciuszki, które zebrałam na szybko prze wyjazdem na IP, i pielęgniara zobaczyła to jedno body bez rękawków to fuknęła, że takie COŚ to się nie nadaje dla dziecka. Żebyśmy to zabierali, oni nam coś dadzą swojego. Jak mi to M przekazał to aż mi się głupio i przykro zrobiło. To był pierwszy dół. To nic, że cała sterta pozostałych ubrań była "słuszna" (według jej kryteriów). Ona zbeształa za jeden ciuszek. Ehhh

pamelcia, z imieniem czy bez, i tak jest słodka :tak:. Ale jak to tak bez imienia jeszcze…?

A ja czekam na obiecane foty katjuszy:dry::-D:-D

Ostatnia edycja:
dzag82 no w urzędzie mamy sie stawić 11 września wiec do tego dnia mamy czas na wymyślenie imienia. A jakoś nie możemy się zgodzić od początku ciąży no i nadal nie wybrane:-(
mala.di kurcze twoja córcia jest strasznie do mojej podobna co prawda na zdjęciach tego nie widać ale serio i chyba się zapatrzyłam na twoją córcie że moja taka podobna :-) te same minki wogóle z buźki identyko:happy2:

Przecudne są te nasze bąbelki :). Normalnie nic, tylko siedzieć i z rozkoszą się wlepiać w ekran :D.

ewa dzieciaki są niesamowicie do siebie podobne o_O Aż nie do uwierzenia, że to nie bliźniaki ;).

A ja przedstawiam naszą Maniulkę :).

net1.jpg net3.jpg net2.jpg

reklama
Sliczne te sierpniowe bobasy. A ja nie mogę Wam Maciejki pokazać, bo aprat odmówił posłuszeństwa, a z telefonu nie mogę przerzucić na komputer, bo coś z kabelkiem nie tak albo ja taka super zdolna jestem;-)

Do góry