reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zbyt wysoka beta

Wiem, że to silniejsze od Ciebie, ten obezwładniający lęk, że znowu się nie uda. Bądź dobrej myśli i spróbuj sobie odpuścić. Na ten moment nikt nie jest w stanie powiedzieć, łącznie z lekarzem, jak będzie Twoja ciąża przebiegać. Spróbuj zająć czymś innym myśli, znam to z autopsji,bo też miałam świra pierwsze miesiące czy aby na pewno wszystko jest ok a na samych prenatalnych chlipałam, że będzie z ZD 🙈 nie bój się, będzie to co ma być. Jeżeli się nie uda to znaczy, że coś było nie tak. Jeżeli się uda to będzie tylko lepiej i spokojniej każdego dnia 🍀

reklama
Beta może być wyższa bez powodu. Najważniejsze w jaki sposób przyrasta, nie jaką ma wartość. Tak mi mówił ginekolog w 8 TC, w 10 TC okazało się, że są 2 zarodki. Jeżeli serducho bije, nie martw się na zapas, czekaj i obserwujcie z lekarzem. Jeżeli coś by się działo i tak nic nie zdziałasz, a jeżeli wszystko jest OK, to nie potrzebnie panikujesz. Stres nie pomoże. Trzymam kciuki!!

Ja miałam betę ponad 45 tysięcy w 5+6, tydzień później wizyta i wszystko idealnie się zgadzało, serduszko biło ❤️ obecnie 24tc🤰

Ja miałam jeszcze wyższe i tez panikowalam ,a teraz jestem już w 37 tygodniu zdrowej ciąży

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny. To chciałam usłyszeć, że jest nadzieja na pozytywne rozwiązanie:)

Do góry