reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zbyt duża glówka, zbyt mały móżdżek u płodu

Witam, jestem w 30 tygodniu ciąży i podczes ostatniego badania (tj. 14.02) otrzymałam wyniki, które mnie zaniepokoiły.
wyniki.JPG

Chodzi mi przede wszystkim o punkt Cereb (Hill), co na polski tłumacząc jest wzgórzem mózgu. Z wyników wynika, że jest zbyt niski rezultat, taki rozmiar powinien byćw 28 tygodniu ciąży.
Czy mam się martwić? Czy istnieje jakieś zagrożenie dla mojego dziecka.
Proszę o jakąś poradę/ opinię ponieważ jestem bardzo zestresowana tą sytuacją.
Pozdrawiam

reklama
A jak lekarz to skomentował? Ja przyznam szczerze nie analizowałam tych wyników, jeśli lekarz mówił że jest ok , ale jak terwz patrze Ti tez były różnice, I nie wysztko odpowiadało danemu tc

Uważam, że różnica nie jest duża. Zobacz jak małe są to wartości i ciężko jest to zmierzyć bez omsknięcia ręki lekarza ;)

Dziękuję Wam za wsparcie. Pani doktor niby powiedziała, że wszystko jest ok, ale jestem pierwszy raz w ciąży i stresuję się każdym odchyleniem od normy.

Dziękuję Wam za wsparcie. Pani doktor niby powiedziała, że wszystko jest ok, ale jestem pierwszy raz w ciąży i stresuję się każdym odchyleniem od normy.
Dzień dobry. Czy z dzieckiem wszystko w porządku? Pytam bo jestem w tej samej sytuacji co Pani, móżdżek jest mniejszy w stosunku do wieku ciąży.

0 komentarza bo inne parametry ok i nic nie mowil że źle czy cos, wynik zaczęłam wertować w domu
Nie wertuj. Nie jesteś lekarzem, nie znasz norm. Odchylenia na USG zawsze się zdarzają. Czasami wystarczy zmierzyć drugi raz za sekundę i masz inny wynik. Gdyby było to niepokojące, to lekarz by zlecił dalszą diagnostykę.

reklama
Do góry