Kochane kobietki. Mam problem. A może wcale go nie mam tylko panikuję niepotrzebnie. Mieszkam w UK a tu niestety inaczej się podchodzi do ciąży i raczej mi tu nie pomogą a do polskiego lekarza nie mam dostępu. Otóż, jestem w 8 tyg upragnionej ciąży. Od samego początku nie miałam prawie żadnych objawów. Ot, trochę zmęczona, ale nie senna, napięcie w podbrzuszu, minimalnie nabrzmiałe i niebolesne piersi, zachcianki praktycznie żadne, jedynie w 5tyg a potem nic. 29 sierpnia pierwszy i jedyny raz wystąpiły nudności i raz wymiotowałam. Przypadło to na ostatni dzień przed długim weekendem (Summer Bank Holiday), potem miałam trzy dni wolnego a następny tydzień w pracy trwał cztery dni z racji wolnego poniedziałku. I po tym krótkim tygodniu zauważyłam, że ustąpiły te słabe objawy ciąży, które miałam wcześniej. Jak ręką odjął. Właściwie to z każdym dniem czuję się lepiej. W zasadzie teraz czuję się lepiej niż przed ciążą. Dzisiaj mogłabym góry przenosić. Oczywiście ja jestem „stara panikara” i nie wiem czy się cieszyć, że jestem farciarą i po prostu potrzebowałam chwili odpoczynku, czy też dzieje się coś złego. Jak już mówiłam tu w UK inaczej się do tego podchodzi i nie chcieli mi nawet zbadać krwi tylko powiedzieli, że skoro nie krwawię i nic mnie nie boli to mam się uspokoić i czekać na wizytę lekarską (2tyg). Powinnam się martwić?
reklama
Rozwiązanie
Ze chcesz się upewnić ze to nie jest ciąża pozamaciczna.
Taka panika czy wszystko ok jak nic się nie dzieje to może jednak dowód że jednak się coś dzieje i hormony dają o sobie znać 8 tydzień to dopiero początek, nie martw się na zaś, widzisz z powyższych wpisów że nie zawsze dziewczyny mają nudności. Wszystkiego dobrego na najbliższe miesiące
reklama
A co powiedzieć na rejestracji żeby mnie nie odesłali do domu? Że się źle czuję?Możesz iść do swojego szpitala na tzw early pregnancy unit i tam ci zrobią usg. Pewnie będziesz musiała poczekać ale usg wykonają.
DarkAsterR
Fanka BB :)
Ze chcesz się upewnić ze to nie jest ciąża pozamaciczna.
Podziel się: