czekolada1406
Fanka BB :)
Z dniem porodu kończy mi się umowa o pracę. Czy zasiłek muszę załatwić sobie na 'własną rękę' czy zajmuje się tym pracodawca. Jeśli sama to czy dobrze rozumiem że muszę ze szpitala pobrać zaświadczenie o tym że urodziłam dziecko i zawieźć pracodawcy wtedy dostanę od niego odpowiedni druczek który muszę złożyć w raz z innymi dokumentami w Zusie, tak? Jakie inne dokumenty potrzebne są mi do załatwienia tej sprawy i ile mam czasu na dokonanie tych formalności po porodzie?
Czy składając wniosek o taki zasiłek mogę od razu złożyć wniosek o dodatkowe 4 tygodnie? (czy w ogóle mi będzie taka możliwość przysługiwać?).
Czy jest już coś wiadomo na temat 'nowego' macierzyńskiego. Czy wybieram ile ma trwać taki macierzyński czy narazie tak jak było pół roku a potem mogę ewentualnie przedłużyć?
Czy składając wniosek o taki zasiłek mogę od razu złożyć wniosek o dodatkowe 4 tygodnie? (czy w ogóle mi będzie taka możliwość przysługiwać?).
Czy jest już coś wiadomo na temat 'nowego' macierzyńskiego. Czy wybieram ile ma trwać taki macierzyński czy narazie tak jak było pół roku a potem mogę ewentualnie przedłużyć?