reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zasiłek macierzyński przed porodem

patka!97

Zaciekawiona BB
Hej.Od października do 30.01 przebywam na zasiłku rehabilitacyjnym przyznanym ze względu na ciążę,ponieważ skończyły mi się dni zwolnienia(wcześniej również byłam w ciąży i na zwolnieniu,ale niestety poroniłam). Szacowaną datę porodu mam na 15.02 i teraz zastanawiam się co zrobić z tą dwutygodniową przerwą,jedyne co przychodzi mi do głowy to wcześniejszy urlop macierzyński,nie chodzi mi nawet o te pieniądze,ale po prostu co w wypadku jak zasiłek się skończy,a nie załatwię urlopu macierzyńskiego,co wtedy z tą dwutygodniową luką?
Czy któraś z Was składała wniosek o wcześniejszy macierzyński,co wtedy trzeba złożyć ?

reklama
Świadczenie rehabilitacyjne na ciążę? Pierwszy raz o takim czymś słyszę. Chyba na jakaś jednostkę chorobową (ciąża taką nie jest) i w międzyczasie byłaś już lub zaszlas w ciążę będąc na świadczeniu.

Musiałaby wykonać badania w medycynie pracy po chorobie by iść na urlop. A wcześniej posiadać wypełnione dokumenty od lekarza o zakończeniu leczenia.
Hmm, nie jestem pewna, bo po macierzyńskim medycyne pracy robi się juz po urlopie, nie przed. Wiec moze da sie to ominąć.

Świadczenie rehabilitacyjne na ciążę? Pierwszy raz o takim czymś słyszę. Chyba na jakaś jednostkę chorobową (ciąża taką nie jest) i w międzyczasie byłaś już lub zaszlas w ciążę będąc na świadczeniu.
Niezdolność do pracy z powodu ciąży,dokładnie to jest w piśmie z zusu o przyznaniu zasiłku rehabilitacyjnego,nie ma innej jednostki chorobowej i nie zaszłam w ciążę będąc na świadczeniu :)

reklama
A na pewno z powodu, a nie w niezdolność przypadająca w okresie ciąży?
Ciąża nie jest jednostką chorobową, na którą można pobierać świadczenie...

Do góry