reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zarodek nie rosnie, sercr bije, krwiak, spadek Beta HCG

Lunka85

Fanka BB :)
Miasto
Kraków
Hej,

Jestem załamana, odebrałam wczoraj 2gi wynik beta HCG, 48h wcześniej 36tyś a wczoraj 35 tyś (to samo laboratoriu), za jakąś godzinę zauważyłam że plamię więc wybrałam się na IP na sprawdzenie okazało się że zrobił się krwiak podkosmowkowy, dziecko zyje, pokazuje 6+1 I(4,4mm) akcja serca około 90 :( problem w tym że 10dni temu byłam na badaniu I wyszło dokładnie to samo czyli 6+1 akcja serca 98 i zarodek mierzył 4mm... Dostałam duphason i mam odpoczywać, mój lekarz dopiero w piątek o 18 :(. Nastawiam się na najgorsze, musiałam się wygadać :(.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie pociesze Cię, niestety :(
Akcja serca jest niestety bardzo wolna, a spadek bety oraz brak wzrostu zarodka nie wróży nic dobrego.
Jeszcze gdyby nie beta można by pomyśleć, że jest to błąd pomiaru.
Przechodziłam przez to i czas leczy rany kochana. Dużo siły Ci życzę ❤
Ściskam!

Wg om powinno być dzisiaj 8+3, do tego test pokazał mi 2 kreski w 23dc, w 24dc beta 34 (mam krótkie cykle po 24) więc nic się nie przesunęło a dzidzi powinno być kilka dni starsze a nie ponad 2 tyg młodsze :(. Zobaczymy co powie mój lekarz.

Wg om powinno być dzisiaj 8+3, do tego test pokazał mi 2 kreski w 23dc, w 24dc beta 34 (mam krótkie cykle po 24) więc nic się nie przesunęło a dzidzi powinno być kilka dni starsze a nie ponad 2 tyg młodsze :(. Zobaczymy co powie mój lekarz.
Przeszłam przez to 2 lata temu.. Tylko beta z początku rosła, dziecko się rozwijało i w 10 tygodniu jak pojechałam na kontrolę to już serduszko nie biło, z trzymało się maleństwo na 8 tygodniu..
Trzymaj się 😘😘

Czekam, byłam dziś u lekarza mojego ale nie zrobiła mi USG, powiedziała że nie ma sensu... dostałam skierowanie na 2x bete znowu i mam wizytę 4.12. Odstawiłam tabletki na podtrzymanie bo nie uważam żeby z tą ciążą mogło jeszcze być dobrze skoro dziecko przez 2 tyg nie urosło nawet o 1mm, więc nie chce tego przeciagac :(. Jeśli tego 4 nie będzie już akcji serca i dostanę skierowanie do szpitala to jak to wygląda potem? Dostaje się jakieś L4 czy coś? Czy po zabiegu następnego dnia już trzeba radzić sobie samemu?

reklama
A w piątek miałam USG, wciąż 4mm i była akcja serca ale bardzo wolna - nie wiem jaka bo moja gin ma mega słaby sprzęt ale to pulsowanie na ekranie było bardzo bardzo wolne :(

Do góry