reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zaprzestanie ruchów dziecka

OhKrysiu

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny,

Jestem w 19 tygodniu ciąży. Termin na październik. Od jakiegoś czasu ( 2-3 tg) wyraźnie czuję ruchy bobasa, w postaci takiego bulgotania i łaskotek. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo to moja pierwsza wyczekana ciąża i nie wiem z czym to mogłam pomylić. Dzisiaj w zasadzie one całkowicie ustały albo jest ich zdecydowanie niewiele. Bardzo mnie to martwi.
Dzwoniłam do ginekologa i powiedział że na tym etapie nie liczy się ruchów dziecka, że za wcześnie i że mógł się bobas obrócić i wysyła kopniaczki do wewnątrz, albo że się przesunęło łożysko i jest na przedniej ścianie ( ostatnio było przodujące) lub dziecko ma zmniejszona aktywność i nie ma się czym martwić. Wizytę mam jutro.
Ale ja jestem panikarą dlatego pytam Was czy któraś miała podobnie i czy to może być normalne.

Dziękuję za odpowiedzi

reklama
Zawsze możesz zjeść coś słodkiego i położyć się na lewym boku:) wtedy można lepiej poczuć maluszka:)

Ja też na przełomie 18-20tygodnia byłam święcie przekonana co do ruchów. A potem nagle po tych 2tygodniach ... ustały na blisko 2 tygodnie 😶 cisza.
A dzisiaj mam 32+2.
Także spokojnie, lekarz ma tutaj rację.
Brak ruchów jest niepokojący ale na moim etapie, czego na szczęście nie doświadczam bo młody wariuje.

Z 50 tysięcy razy kochana, jestem już w 30 tygodniu i nadal mam dni, że mi spokoju nie daje ale i takie, że się macam pół dnia po brzuchu bo siedzi cicho. Na Twoim etapie dzidzia jest na tyle mała, że się bez problemu może schować :) Do tego mój mówi, że to mały barometr po przy zmianach pogody rusza się mniej, wszystko jutro będzie dobrze, zobaczysz, trzymaj się cieplutko :)

Do góry