Hej Kochane. Czy któraś z Was męczyła się z silnymi zaparciami w ciąży. Raz mi się zdarzyło mieć mega zaparcia, ale damam rade to przejść. Od wczoraj ból z lewej strony tak silny promieniujacy do kręgosłupa? Nie wiem czy kontaktować się z lekarzem swoim, Mały się rusza więc jestem chociaz troche spokojna..
reklama
Hej. Ja mam problemy z zaparciami nie tylko w ciazy I bol ktory opisujesz jest bolem jelita. Daje Ci sygnal, ze musisz sie wyproznic. Jedz duzo owocow, sliwki, jogurty, kefiry, pij kisiel z siemienia lnianego jak nic nie ruszy napisz do swojego ginekologa, bo zbyt dlugie czekanie moze byc nieprzyjemne w skutkach.
E
Ewka34
Gość
Prosta metoda ,u mnie dziala zawsze ogorek kiszony,badz sok z ogorkow kiszonych popity mlekiem lub kefirem bez cukru
Powiem Ci kochana ze jak zawsze dzialala na mnie metoda na kwasne tak wtedy tyle xjadlam I nic nie ruszylo dopiero na nastepny dzien, ale co sie nameczylam to moje. ;/Prosta metoda ,u mnie dziala zawsze ogorek kiszony,badz sok z ogorkow kiszonych popity mlekiem lub kefirem bez cukru
E
Ewka34
Gość
Wierze,zaparcia sa okropne.. ja teraz w szpitalu mialam,ale przestalam brac zelazo(bo zapomnialam je wziasc do szpitala ) i mi sie ruszylo samo ogolnie na mnie samo kwasne nie dziala tylko popite mlekiem [emoji23] tak samo np sliwki na mnie nie dziaja czy sama maslanka czy nawet platki gorskie,kompletnie nic..Powiem Ci kochana ze jak zawsze dzialala na mnie metoda na kwasne tak wtedy tyle xjadlam I nic nie ruszylo dopiero na nastepny dzien, ale co sie nameczylam to moje. ;/
Hah, no wlasnie ja musze brac zelazo, ale jem duzo owocow I jakos idzie samo, wiec nie jest zle. na mnie platki tez nie dzialaja I same sliwki tez nie, chyba ze mam dzien i jem glownie owocow no to wtedy wiadomo, ze przeczysci, bo nie ma nic innego w zoladku.Wierze,zaparcia sa okropne.. ja teraz w szpitalu mialam,ale przestalam brac zelazo(bo zapomnialam je wziasc do szpitala ) i mi sie ruszylo samo ogolnie na mnie samo kwasne nie dziala tylko popite mlekiem [emoji23] tak samo np sliwki na mnie nie dziaja czy sama maslanka czy nawet platki gorskie,kompletnie nic..
Hej dziewczyny. Powiem Wam że jak wypiłam litr maslanki o godzinie 8:30 do tego kawę i herbatę na trawienie to ruszyło mnie dopiero o 14, co się nameczylam to się nameczylam i zeszło że mnie dwa razy, ale tak od 16 czuje znowu ten ból i znowu jak próbuje to zaparcia nadal więc do końca mnie nie przeczyscilo... tragedia. Śliwek próbowałam i nic teraz dojada je mój szczur ;p woda z kiszonych ogórków pita że smakiem I nic oczywiście nie jest mi do śmiechu. Właśnie się dowiedziałam żeby kminek zalać wodą i to wypić i zaraz chyba wypróbuj, no bo co tu mi zostało. Mimo wszystko dziękuję za rady, ale powiem wam szczerze że takich zaparc nigdy w życiu nie miałam
Spokojnie poczekaj na pewno cos ruszy, w koncu jak same "przeczyszczajace" rzeczy bedziesz miala w brzuchu to w koncu samo bedzie muaialo ruszyc.Hej dziewczyny. Powiem Wam że jak wypiłam litr maslanki o godzinie 8:30 do tego kawę i herbatę na trawienie to ruszyło mnie dopiero o 14, co się nameczylam to się nameczylam i zeszło że mnie dwa razy, ale tak od 16 czuje znowu ten ból i znowu jak próbuje to zaparcia nadal więc do końca mnie nie przeczyscilo... tragedia. Śliwek próbowałam i nic teraz dojada je mój szczur ;p woda z kiszonych ogórków pita że smakiem I nic oczywiście nie jest mi do śmiechu. Właśnie się dowiedziałam żeby kminek zalać wodą i to wypić i zaraz chyba wypróbuj, no bo co tu mi zostało. Mimo wszystko dziękuję za rady, ale powiem wam szczerze że takich zaparc nigdy w życiu nie miałam
reklama
Podziel się: