reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaparcia u niespełna 2 tyg dziecka?

Witajcie dziewczyny,
potrzebuje porady. Mój syn w piątek skonczy 2 tygodnie. Praktycznie od początku na mm Bebilon HA. Do przedwczoraj było wszystko w porządku. Kupka prawidłowa, robiona bez wysiłku praktycznie co karmienie. Wczoraj zaczęły się lekkie zaparcia. Kupa pojawiła się już tylko 2 razy w ciągu doby, w dodatku zwarta jak plastelina. Syn pręży się i steka przy każdym karmieniu próbując „coś wydusić”. Sen ma niespokojny. Wczoraj wieczorem godzinna sesja płaczu i krzyku. Maly je co ok 3h czasami 60ml czasami 90ml mleczka. Czy to możliwe ze to zaparcia? Tak wcześnie?

reklama
Rozwiązanie
U nas dziecko po urodzeniu również miało straszne zztwardzenia i pomogła zmiana mleka na bebilon pepti oraz stosowanie probiotyku, przepajanie przegotowana wodą i stosowanie espumisanu. Mała robi codziennie jedna rzadka kupke A były chwilę ze tak płakała, prezyla się i krzyczała bo cisnela A nie mogła się załatwić. Super sprawa która u nas się sprawdziła A polecila am pediatra były wlewki na bazie miodu, które są naturalne. Po zastosowaniu ich mała bez problemu do dnia dzisiejszego się załatwia
Moja nie robiła kupy po tydzień. Dopiero w 6-7dniu lekarz polecał czopek. Probiotyki i myślę, że zmiana mleka. Z dopajaniem zalecają czy nie sama zobaczysz jak to wyjdzie. Ja zaczęłam jak miała 3 miesiące i małe ilości wody do 20ml na dobę też jej bardzo pomogły. Nie chciała nie piła, dawałam jakiś czas po jedzeniu. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem.

Ostatnia edycja:
reklama
Na tak wczesnym etapie ,nie ma co straszyć alergia, i ja tez bym nie przepajala, a tym. bardziej żadnego kopru , u nas sprawdził się espumisan, mała robiła kupke codziennie ,dostajac go, Teraz już bez problemu ,robi kupke a nawet kilka dziennie, nie przepajam, i jest na mm, ale myślę że warto z pediatra skonsultować zmianę mleka , bo jeśli dziecko nie ma alergię, to po co takie dawać

Dziewczyny bardzo dziękuje za każde odpowiedzi! Początki z tak malutkim dzieckiem są bardzo trudne. W szczególności jak się jest zielonym w tych tematach. Ale mam cicha nadzieje ze po zmianie mleka wszystko przejdzie. Z ciekawostek byłam dzisiaj u położnej (mieszkam w Niemczech) i zalecila czopki z kminkiem. Nie wiem czy takie coś jest znane tez w Pl, ja przynajmniej nigdzie się na to nie natknęłam.

U nas dziecko po urodzeniu również miało straszne zztwardzenia i pomogła zmiana mleka na bebilon pepti oraz stosowanie probiotyku, przepajanie przegotowana wodą i stosowanie espumisanu. Mała robi codziennie jedna rzadka kupke A były chwilę ze tak płakała, prezyla się i krzyczała bo cisnela A nie mogła się załatwić. Super sprawa która u nas się sprawdziła A polecila am pediatra były wlewki na bazie miodu, które są naturalne. Po zastosowaniu ich mała bez problemu do dnia dzisiejszego się załatwia

Rozwiązanie
Do góry