reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zaparcia, kolka? Pomocy..

Ja urodziłam córkę teraz w październiku i przez pierwsze 2 msc życia dawałam capri care ( mleko kozie w aptece Ok. 40 zł ) podawałam dlatego gdyż kozie ma tez laktozę ale łagodniejszą. Od grudnia podaje hipp bio ( nie combiotik) i żadnych problemów z tolerancja mleka krowiego .

reklama
Nikt nie zmienia mleka "co chwilę" i na pewno nie na "własną rękę", nie będę bawić się w lekarza bo nim nie jestem. Według naszej położnej to właśnie kolki, szkoda mi dziecka bo teraz praktycznie w ogóle nie śpi mimo, że jest ewidentnie zmęczona.
W kupkach nie zauważyłam nic niepokojącego. Z odbijaniem też mamy problem od początku, raz jej się odbije a trzy razy nie mimo, że nosimy w pionie nawet i koło godziny. Spróbuję zmienić butelkę na antykolkową, może u którejś z was się sprawdziła?

Ja urodziłam córkę teraz w październiku i przez 2 pierwsze msc życia podawałam jej mleczko capri care ( mleko kozie w aptece koszt ok.40zl ). Jest to mleko które tez zawiera laktozę ale łagodniejsza dla brzuszka. Poczytaj o tym. Teraz od grudnia podaje mleko hipp bio 1 ( nie combiotik) (najpierw pre) z laktoza krowia i bez problemu toleruje.

Nikt nie zmienia mleka "co chwilę" i na pewno nie na "własną rękę", nie będę bawić się w lekarza bo nim nie jestem. Według naszej położnej to właśnie kolki, szkoda mi dziecka bo teraz praktycznie w ogóle nie śpi mimo, że jest ewidentnie zmęczona.
W kupkach nie zauważyłam nic niepokojącego. Z odbijaniem też mamy problem od początku, raz jej się odbije a trzy razy nie mimo, że nosimy w pionie nawet i koło godziny. Spróbuję zmienić butelkę na antykolkową, może u którejś z was się sprawdziła?
Ale nikt nie napisał, że tak robisz. Więc niepotrzebnie się unosisz. Udzieliliśmy ci rady, abyś przypadkiem tego nie robiła. Jeżeli szukasz pomocy, to lepiej skontaktować się z lekarzem, a nie położną. Z własnego doświadczenia wiem, że u położnych różnie z aktualną wiedzą. Oczywiście zrobisz jak zechcesz. Twoje dziecko i twoje decyzje. Tylko nie rozumiem po co zadajesz pytanie na forum, skoro położna wie, że to kolki.

Herbatkę koperkowa tez dawałam i do tej pory jeżeli widzę ze pruka to robie jej wtedy mleko hipp na bazie herbatki. To rada od położnej , sprawdziła sie

Herbatkę koperkowa tez dawałam i do tej pory jeżeli widzę ze pruka to robie jej wtedy mleko hipp na bazie herbatki. To rada od położnej , sprawdziła sie
Obecnie koper włoski nie jest zalecany ani dla dzieci, ani dla dorosłych.

Właśnie dlatego lepiej z problemami zgłaszać się do lekarza.

Ja podaje herbatkę ( mieszankę dziecięca z apteki na zamówienie) z koperkiem , anyżem i kminkiem i przepajalam tez ale to różnie . Czasem do mojego mleka ściągniętego ( było go symbolicznie mało Ok. 20 ml ) dodawałam wody przegotowanej

reklama
Do góry