Wlasnie sprawdzalam, od 4 roku zycia. Ale przy najblizszej wizycie u lekarza spytam czy może byc stosowany u malego. Lekarze czasem przepusuja cos dzieciom a pozniej ja czytajac ulotke mam metlik w głowie czy podac bo przepisal lekarz czy nie bo nie ma skonczonego przedzialu wiekowego. Ostatnio mieliśmy taki przypadek z syropem pulneo (wycofanego zreszta na ta chwile) nasza pulmonolog kazala kupic dla malego kilka mies temu jak "cos go lapalo" ale lekarka w przychodni stanowczo zakazala mu go podac, bo zreszta jak byk pisze nie podawac dzieciom ktore nie ukonczyly 2 lat. U nas jest juz ok, katar calkiem zniknal. Wtedy musial go rozbic antybiotyk ze tak zacAl splywac.Taki paskudny katar to może z zatok? Propolis faktycznie pomaga, działa przeciwbakteryjnie, ja na przykład na taki paskudny katar używam apicold propo do nosa, ale niestety nie pamietam od jakiego jest wieku, zapytaj może w aptece.
reklama
wiecznie_zajeta
Zaangażowana w BB
nie dawałabym propolisu maluchowi, bo może bardzo uczulić. U nas przepisują higienę noska, inhalacje z soli, nebudose hialuronic, isonasin do płukania i odciągać. Pomyśl może o oczyszczaczu powietrza?
Chrząszczyk 1
Fanka BB :)
Na nosek ostatnio lekarz przepisala mojemu roczniakowi Ectorhin. Świetna sprawa. Szybko wysusza nosek. Spray jest na bazie wody morskiej i ektoiny. Stosuje się go przy roznego rodzaju niezytow nosa i zatokach można nim pryskac kilka razy dziennie.Wlasnie sprawdzalam, od 4 roku zycia. Ale przy najblizszej wizycie u lekarza spytam czy może byc stosowany u malego. Lekarze czasem przepusuja cos dzieciom a pozniej ja czytajac ulotke mam metlik w głowie czy podac bo przepisal lekarz czy nie bo nie ma skonczonego przedzialu wiekowego. Ostatnio mieliśmy taki przypadek z syropem pulneo (wycofanego zreszta na ta chwile) nasza pulmonolog kazala kupic dla malego kilka mies temu jak "cos go lapalo" ale lekarka w przychodni stanowczo zakazala mu go podac, bo zreszta jak byk pisze nie podawac dzieciom ktore nie ukonczyly 2 lat. U nas jest juz ok, katar calkiem zniknal. Wtedy musial go rozbic antybiotyk ze tak zacAl splywac.
Podziel się: