Syn 15 miesiecy złapał przeziebienie. W zeszly poniedzialek bylam w przychodni, osluchowo ok. W czwartek kaslal juz gorzej wiec znow do lekarki, osluchowo wciąż bylo ok. Byl wiec kaszel i delikatny katar, ktory systematycznie odciagalam. W sobote kaszel juz nie do opisania, ciezki i duszny wiec w te pedy do lekarki prywatnie bo dodatkowo zaczal goraczkowac. Dostal klacid. Przyjmuje od soboty wieczor (2# dziennie) i od poniedzialku ma katar. Zolty, sporo. Czy moze byc tak ze od antybiotyku ten katar zaczal mu splywac. Wydostawac sie z noska? Czy po prostu zlapal nowa infekcje? Wczesnuej mial katarek ale od ponuedzialku jest go wiecej i jest zolty.
reklama
Wygląda na źle dobrany antybiotyk.
Ja bym przeszła się jeszcze raz do lekarza. Po antybiotyku poprawa następuje po ok 24-48h.
Żółty katar sugeruje infekcję bakteryjną. Możesz zrobić posiew z antybiotyogramem, to będziesz wiedziała czym leczyć.
Ja bym przeszła się jeszcze raz do lekarza. Po antybiotyku poprawa następuje po ok 24-48h.
Żółty katar sugeruje infekcję bakteryjną. Możesz zrobić posiew z antybiotyogramem, to będziesz wiedziała czym leczyć.
wiecznie_zajeta
Zaangażowana w BB
solanka zabłocka robi cuda na katar
oczywiście do lekarza idź, to tylko jako higiena noska
oczywiście do lekarza idź, to tylko jako higiena noska
Dzieki dziewczyny, tylko u nas w przychodni lekarka raczej nie zmieni antybiotyku tylko kaze czekac. Tez nie podoba mi sie ten katar i właśnie kolor zolty sugeruje ze to na tle bakteryjnym. Klacid ma przyjmowac 10 dni, ale z kaszlem jest poprawa, tzn nie ustapil calkiem ale wszystko ladnie mu sie odkleja i zmniejsza częstotliwość kaszlu. Wiadomo ze przy oskrzelach z dnia na dzien nie zniknie. Bede myslec, w razie czego podjade do naszej lekarki prywatnie, tej ktora go badala w sobote i zapisała antybiotyk. Dodam, ze moj Maly juz bral klacid, w lipcu zeszlego roku i pomogl mu. Praktycznie w ciagu 24 h byla poprawa.
Z tego co wiem przy ustepowaniu infekcji katar też może zmieniać kolor właśnie na żółty i nie zawsze jest oznaką infekcji bakteryjnej. Chyba gorzej jeśli byłby zielony. Ale warto zasięgnąć opinii pediatry, przy zapaleniu oskrzeli kontrola pewnie Was nie ominie... Dużo zdrówka!
Z tego co wiem przy ustepowaniu infekcji katar też może zmieniać kolor właśnie na żółty i nie zawsze jest oznaką infekcji bakteryjnej. Chyba gorzej jeśli byłby zielony. Ale warto zasięgnąć opinii pediatry, przy zapaleniu oskrzeli kontrola pewnie Was nie ominie... Dużo zdrówka!
U nas dokładnie tak jest.
Mała ma często katary. Najpierw wodniste, przezroczyste, potem stopniowo gęstnieją i robią się żółte i potem ustępują.
U nas wszystko dokladnie to samo caly czas maly osluchowo ok. Bylismy u kilku lekarzy az w koncu stwierdzono ze synek ma prawdopodobnie astme. Kaszle nadal musimy go inhalowacSyn 15 miesiecy złapał przeziebienie. W zeszly poniedzialek bylam w przychodni, osluchowo ok. W czwartek kaslal juz gorzej wiec znow do lekarki, osluchowo wciąż bylo ok. Byl wiec kaszel i delikatny katar, ktory systematycznie odciagalam. W sobote kaszel juz nie do opisania, ciezki i duszny wiec w te pedy do lekarki prywatnie bo dodatkowo zaczal goraczkowac. Dostal klacid. Przyjmuje od soboty wieczor (2# dziennie) i od poniedzialku ma katar. Zolty, sporo. Czy moze byc tak ze od antybiotyku ten katar zaczal mu splywac. Wydostawac sie z noska? Czy po prostu zlapal nowa infekcje? Wczesnuej mial katarek ale od ponuedzialku jest go wiecej i jest zolty.
Moj tez ma astmeU nas wszystko dokladnie to samo caly czas maly osluchowo ok. Bylismy u kilku lekarzy az w koncu stwierdzono ze synek ma prawdopodobnie astme. Kaszle nadal musimy go inhalowac![]()
Witam, w naszej domowej apteczce zawitały aloesowe i propolisowe produkty. Chodź poczatkowo sceptycznie do nich podchodziłam, to muszę przyznać że potrafią pomóc nie tylko przy katarze i kaszlu, ale także przy aftach, wysypce i ząbkowaniu.
reklama
Podziel się: