reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zanik objawòw

reklama
Ja nie wiedząc że jestem w ciąży opalałam sie we Włoszech chodziłam na plażę 10 km i jechałam samochodem naprawdę długo i wszystko bylo ok dzidzia silna i zdrowa. Wszystko zalezy od ciąży jak się wszystko prawidłowo rozwija to nie powinno się nic dziać natura nad wszystkim czuwa ważne żeby się nie stresować !!!

Ja nie wiedząc że jestem w ciąży opalałam sie we Włoszech chodziłam na plażę 10 km i jechałam samochodem naprawdę długo i wszystko bylo ok dzidzia silna i zdrowa. Wszystko zalezy od ciąży jak się wszystko prawidłowo rozwija to nie powinno się nic dziać natura nad wszystkim czuwa ważne żeby się nie stresować !!!

A wiesz, dlaczego wszystko było OK?
BO NIE WIEDZIAŁAŚ, ŻE JESTEŚ W CIĄŻY!
Tak samo jest z piciem alkoholu - mnóstwo kobiet do 6tc ciąży pije (nieraz niemało), bo po prostu nie wiedzą, że są w ciąży i później rozpacz i panika - na szczęście zwykle takie wyskoki nie mają konsekwencji, ale czy to znaczy, że do 6tc można się spokojnie upijać, nawet wiedząc, że jest się w ciąży, bo nic nam nie grozi?
NIE! Dlatego jeśli ktoś wie, że jest w ciąży, to powinien unikać opalania, długich podróży i jedzenia surowych rzeczy, mimo, że Tobie (i całej rzeszy innych kobiet) "się udało"...

A wiesz, dlaczego wszystko było OK?
BO NIE WIEDZIAŁAŚ, ŻE JESTEŚ W CIĄŻY!
Tak samo jest z piciem alkoholu - mnóstwo kobiet do 6tc ciąży pije (nieraz niemało), bo po prostu nie wiedzą, że są w ciąży i później rozpacz i panika - na szczęście zwykle takie wyskoki nie mają konsekwencji, ale czy to znaczy, że do 6tc można się spokojnie upijać, nawet wiedząc, że jest się w ciąży, bo nic nam nie grozi?
NIE! Dlatego jeśli ktoś wie, że jest w ciąży, to powinien unikać opalania, długich podróży i jedzenia surowych rzeczy, mimo, że Tobie (i całej rzeszy innych kobiet) "się udało"...
Wow co cie tak wkurzylo ??? Czy ja cos mówiłam o alkoholu??? Poprostu trzeba normalne żyć a nie się zamnknac w czterech ścianach o ile ciąża nie jest zagrożona

Nie wkurzyło :)
Po prostu radzenie komuś "spoko, możesz się opalać, bo ja się opalałam i wszystko było ok" nie jest chyba słuszne ;)
Alkohol był dobitnym przykładem na to, że jeśli komuś coś nie zaszkodziło wcale nie oznacza, że każda kobieta może tego spokojnie próbować bez obaw o konsekwencje.
A nawet niezagrożone ciąże mogą się skończyć tragicznie w pewnych warunkach, więc po co świadomie ryzykować...

Do góry