Witam.Jestem mamą trzymiesięcznej Martynki.Opisuję mój problem. Moja córeczka ma straszne problemy z zasypianiem. Cała się pręży,wygina i przy tym płacze. Tak ma nawet jak nie ma ataku kolki. W czasie snu wybudza się z krzykiem z bólu i słyszę jak jej "gra" w jelitkach. Tak też ma jak pije mleczko. Zaznaczę, że karmię sztucznie Bebilon Comfort 1. Oprócz tego ma zielone kupeczki rzadkie i śmierdzące.Przy oddawaniu "bączków" napina się jakby ją to bolało. Może to nerwy bo w czasie ciąży chodziłam bardzo nerwowa.Pediatra przy badaniu stwierdził że wszystko jest ok, ale mnie te objawy bardzo niepokoją. Proszę o opinię, czy tak może być, nawet w przypadku gdy dziecko jest zdrowe.:-(
reklama
e-stera
Fan(ka)
Takie kupki moga swiadczyc o nietolerowaniu mleka ktore jej podajesz?Moze sproboj z innym mleczkiem
zielona kupka to efekt utleniającego się żelaza bedącego w mleku....ale spróbuj zmienic mleko może to rzeczywiście córeczce nie odpowiada.....ach i pamietaj o przepajaniu dziecka,bo malce karmione sztucznie powinny pic równiez wode przegotowaną.....moge jeszcze polecic herbatke na trawienie HIPP mojemu synkowi w trudnych momentach pomagala bardzo....
zawsze do mleka możesz dodać espumisan w kroplach albo esputicon, masujcie często brzuszek, no i faktycznie może dziecko nie toleruje albo białka, albo laktozy....
możesz też podawac dicoflor30 lub inne probiotyki dla dzieci ....bo to nie zaszkodzi.
możesz też podawac dicoflor30 lub inne probiotyki dla dzieci ....bo to nie zaszkodzi.
Myślę, że z tym najlepiej udać się do pediatry, my mieliśmy podobny problem tylko, że z mlekiem Nan i pediatra zaleciła zmianę mleka i teraz jest ok :-) Proponuję również podawanie herbatki rumiankowej, ale nie takiej w granulkach, tylko takiej do zaparzania, naszej córeczce bardzo pomogła na podobne problemy
Podziel się: